Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό,τι του συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών του;

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό,τι του συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών του;
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδειξε καμία διάθεση να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης και με νέα του ομιλία χαρακτήρισε ανίκανους τους Έλληνες ηγέτες.

Τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία βρίσκονται στα “κόκκινα”. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει η απέναντι πλευρά που συνεχίζει την προκλητική της στάση παρά την αντίδραση της χώρας μας που έχει στο πλευρό της τους ισχυρούς της Ευρώπης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να συμπεριφέρεται κακομαθημένο παιδί και τα στελέχη του έχουν αναπτύξει μια πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας, ειδικότερα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων κατά 12 μίλια.

Μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου που ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφατες κινήσεις της Ελλάδας είναι αρκετές για να οδηγήσουν τις δυο χώρες σε πολεμική σύγκρουση. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της Γιορτής της Νίκης, εθνικής γιορτής των Τούρκων έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι “το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του”,για να συνεχίσει: “Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας”.

Το “ερώτημα” του Ερντογάν προς τον Ελληνικό λαό

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανίκανους όλους τους ηγέτες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του αναρωτήθηκε: “Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του; Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει το τίμημα λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;”.

Λίγο νωρίτερα είχε επισκεφτεί το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι δηλώσεις δεν ήταν καθόλου τυχαίες τη συγκεκριμένη ημέρα. Στις 30 Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments