Ελλάδα

Δημαρχείο Μαρκοπούλου: Κλειστές οι υπηρεσίες λόγω κορωνοϊού – Θετικός και ο αντιδήμαρχος

Δημαρχείο Μαρκοπούλου: Κλειστές οι υπηρεσίες λόγω κορωνοϊού – Θετικός και ο αντιδήμαρχος
Δημαρχείο Μαρκοπούλου: Μετά από εντοπισμό θετικών κρουσμάτων θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες μέχρι νεωτέρας όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στο δημαρχείο Μαρκοπούλου, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας οι υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, η σύζυγός του και μία υπάλληλος καθαριότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στο δημαρχείο Μαρκοπούλου και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου, προληπτικά θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου εκτός από την πλαζ Αυλακίου, την Τεχνική Υπηρεσία, την Υ.ΔΟΜ., το Κ.Ε.Π., την Κοινωνική Υπηρεσία, την Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Στάδιο».

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί τα πρωτόκολλα υγείας. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί έλεγχους σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και γίνεται απολύμανση όλων των κλειστών δημοτικών χώρων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, αναστέλλεται η είσπραξη όλων των βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών και παρατείνεται η προθεσμία για την τακτοποίηση των αλλαγών στα τετραγωνικά μέτρα μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, έφυγε από τη ζωή και δεύτερος συμπολίτης μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 265. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 66χρονο, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, κατέληξε και μια 88χρονη στο Ιπποκράτειο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα. Και οι δύο ήταν τρόφιμοι στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι. Έτσι, οι νεκροί από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας έχουν φτάσει τους 18.

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 157 νέα κρούσματα:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 157 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

  • 2.078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 4.448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments