Πολιτική

Θεοδωρικάκος σχολεία: «Μέσα σε 14 μέρες το κράτος λύνει το θέμα»

Θεοδωρικάκος σχολεία: «Μέσα σε 14 μέρες το κράτος λύνει το θέμα»
Θεοδωρικάκος σχολεία: «Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών, η μάσκα είναι το απόλυτο εργαλείο που προστατεύει στις δύσκολες ημέρες του κορωνοΐου», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπάρχουν από την πρώτη μέρα οι μάσκες στα σχολεία, διαβεβαίωσε υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι σήμερα θα υπάρξουν οι προσωρινοί ανάδοχοι θα γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες που χρειάζονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη των ανάδοχων.«Μέσα σε 14 μέρες το κράτος λύνει το θέμα, μετά από υπόδειξη των ειδικών πρώτη φορά γίνεται αυτό. Πρόκειται για ρεκόρ ταχύτητας του ελληνικού κράτους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι διατέθηκαν στην ΚΕΔΕ περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια μασκών και υπογράμμισε ότι μέλημα όλων είναι η ασφάλεια των παιδιών. «Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών, η μάσκα είναι το απόλυτο εργαλείο που προστατεύει στις δύσκολες ημέρες του κορωνοΐου, φροντίζουμε να διατεθεί δωρεάν για όλα τα παιδιά. Υπάρχει συνευθύνη της αυτοδιοίκησης, έχουμε εξηγήσει στους κυρίους της αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα και εκτιμώ ότι γίνονται τα πάντα», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δωρεάν μάσκες και προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος πήρε τον λόγο μετά τη Νίκη Κεραμέως που ανακοίνωσε ότι τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός τόνισε ότι πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία και η ασφάλεια.

Εξήγησε ότι πρέπει να «ξαναδουλέψουν» όλοι όπως την προηγούμενη φορά, την Άνοιξη. Τα παιδιά, είπε, πρέπει να νιώθουν χαρά που θα γυρίσουν στα σχολεία. Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα στους μαθητές ότι χρειάζεται να φορούν τη μάσκα για τη δική τους ασφάλεια και των δικών τους. «Όποια μάσκα και να φέρεται, δεν θα κρύψει την καθαρή ματιά σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εγγυηθεί την ασφαλή εκπαιδευτική λειτουργία. Το πρώτο βασικό στοιχείο των μέτρων είναι η επιχορήγηση με 6 εκατομμύρια ευρώ για δωρεάν μάσκες στα σχολεία, χωρίς διακρίσεις, σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι μάσκες θα δοθούν τόσο στα δημόσια, όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

Πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο και 4.474 με μισό ωράριο θα δώσουν τη «μάχη» της καθαριότητας που θα είναι κομβική απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά, πάνω στη βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 175 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στις Περιφέρειες για τη μεταφορά 240 χιλιάδων μαθητών.

Θα δοθούν 128 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή και τη συντήρηση σχολείων. Επίσης, θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για την προστασία των σχολικών κτιρίων από ενδεχόμενους σεισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments