Ελλάδα

Κορωνοϊός Μύκονος: Κλειστά παραμένουν τα beach bars Nammos και Scorpios – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Κορωνοϊός Μύκονος: Κλειστά παραμένουν τα beach bars Nammos και Scorpios – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες
Κορωνοϊός Μύκονος: Τα δύο μαγαζιά που αποτελούν σημείο συνάντησης του εγχώριου και διεθνούς τζετ σετ έβαλαν 3ημερο λουκέτο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους αλλά και η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.

Πρόωρο φινάλε στην τουριστική σεζόν της Μυκόνου βάζουν τα 13 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε δύο από τα πιο εμβληματικά beach bars του νησιού. Παρά το γεγονός ότι από αύριο οι δυο επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά, δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ανοιχτά για να υποδεχτούν τους τουρίστες.

Τα δύο παραλιακά μαγαζιά που αποτελούν σημείο συνάντησης του εγχώριου και διεθνούς τζετ σετ έβαλαν 3ημερο λουκέτο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους αλλά και η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων. Παρόλο που τα beach bars μετά από απόφαση της ΓΓΠΠ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι από αύριο, κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να μην ανοίξουν καθώς τελειώνει η φετινή πολύ δύσκολη σεζόν.

Επιχειρηματίες σε απόγνωση

Την ίδια ώρα, το νησί των ανέμων παραμένει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων. Το σκηνικό που επικρατεί είναι μάσκες παντού κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων τα μεσάνυχτα και απαγόρευση συναθροίσεων και πάρτι. Εικόνες πρωτόγνωρες για την Μύκονο, στο νησί που κανονικά χτυπά η καρδιά της διασκέδασης.

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να δίνουν και να παίρνουν από τις αρχές Ιουλίου στο νησί των ανέμων οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση, οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν αποχωρήσει από το νησί και οι ακυρώσεις στις κρατήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως όλα δείχνουν ο χειμώνας για το νησί των σταρ αναμένεται δύσκολος.

Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας

Με την απόφαση (ΑΔΑ ΡΩ1Χ46ΜΤΛΒ-Ζ4Ψ) που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τα συγκεκριμένα bar – restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments