Πολιτική

Στόλτενμπεργκ ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα διαψεύδει τη συμφωνία για διάλογο με την Τουρκία

Στόλτενμπεργκ ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα διαψεύδει τη συμφωνία για διάλογο με την Τουρκία
Στόλτενμπεργκ ελληνοτουρκικά: «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»,αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, εμμέσως πλην σαφώς, διαψεύδουν τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ, που προανήγγειλε διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και συγκεκριμένα τεχνικές συνομιλίες, για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα διαψεύδει

Ειδικότερα, ελληνικές διπλωματικές πηγές διέψευσαν τα όσα έγραψε σε tweet του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Τι ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ για τον διάλογο

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα γίνουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να φτιάξουν ένα μηχανισμό αποφυγής συγκρούσεων. Πάντως, μέχρι στιγμής, κυβερνητικές πηγές τηρούν στάση αναμονής.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο Δανός αξιωματούχος συμπληρώνει: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μία σημαντική πλατφόρμα για όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια. Παραμένω κοντά και με όλους τους συμμάχους για να βρούμε μία λύση και για να μην υπάρχει καμία ένταση στο πνεύμα της αλληλεγγύης που υπάρχει μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν «Απαράδεκτο να υποστηρίζετε την Ελλάδα»

Νωρίτερα, έγινε γνωστό, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Anadolu, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνομίλησε με τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο τηλεφώνημα που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας να υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες χώρες που τις υποστήριξαν έλαβαν μέτρα για να κλιμακώσουν το αδιέξοδο και την ένταση.

Νωρίτερα, ο ανταποκριτής του Open, Παντελής Βαλασόπουλος, μετέδωσε ότι αναμένονται επισκέψεις Γερμανών αξιωματούχων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Άγκυρα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments