Ελλάδα

Ινστιτούτο Παστέρ κορωνοϊός: Δεν πραγματοποιήσαμε lockdown – Λαμβάνουμε καθημερινά 1.000 δείγματα

Ινστιτούτο Παστέρ κορωνοϊός: Δεν πραγματοποιήσαμε lockdown – Λαμβάνουμε καθημερινά 1.000 δείγματα
Ινστιτούτο Παστέρ κορωνοϊός: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ δεν πραγματοποίησε lock down, ενώ εκφράζει τη θέληση να συμβληθεί με δημόσια νοσοκομεία.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ διαψεύδει τις πληροφορίες για lockdown, λόγω μη επάρκειας των αντιδραστηρίων και εκφράζει τη βούλησή του να συμβληθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του με τα δημόσια νοσοκομεία. «Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Τα περισσότερα απ’ αυτά τα δείγματα, αναφέρει η ανακοίνωση, προέρχονται από συνεργασία με το δημόσιο. Το ΔΣ του Ινστιτούτου, στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία». Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα».

Υπάρχει το ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο κύμα του κορωνοιού

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής  και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του  Δημήτρης Παρασκευής δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο επιδημικό κύμα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και δεν προσέξουμε.

Ο επιδημιολόγος μιλώντας στο Πρακτορείο FM δηλώνει ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό αλλά σημειώνει ότι η επιδημιολογική καμπύλη παρουσιάζει για περίπου 20 μέρες μία σταθεροποιητική τάση και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβρη, «λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές τους, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα τηρήσουν τα μέτρα και δεν θα συμβούν περαιτέρω μεταδόσεις».

Παράλληλα δεν κρύβει την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές φιλοξενίας, για τις οποίες όπως προτάσσει, θα ληφθούν μέτρα. Όσο αφορά στην πληρότητα των κλινών σε ΜΕΘ, ο κος Παρασκευής αναφέρει ότι είναι περίπου 30% σε Αττική και . «Κάτι το οποίο μας προκαλεί αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα επερχόμενο τρίτο κύμα το  ή το χειμώνα, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί, γιατί αν αυξηθεί απότομα και πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, ανάλογα θα αυξηθούν και τα ποσοστά πληρότητας και θα μειωθεί η δυνατότητα διαχείρισης τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments