Πολιτική

Πέτσας για ελληνοτουρκικά: «Τελειώνουν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις»

Πέτσας για ελληνοτουρκικά: «Τελειώνουν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις»
Πέτσας για ελληνοτουρκικά: Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και έμψυχου δυναμικού θα είναι μέσα στα σχέδια που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε σε συνέντευξή του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει.

Ένα τρίπτυχο που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και του έμψυχου δυναμικού θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το περιεχόμενο της επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες που αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκιάς και θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας, θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.

Τόνισε, δε, ότι το μήνυμα της Ελλάδας προς την Άγκυρα είναι ξεκάθαρο, «τελειώνουν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις». Επανέλαβε, επίσης, ότι το μόνο θέμα που είναι προς διευθέτηση είναι το αυτό των θαλασσίων ζωνών. Για τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργ και τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σύγχυση, ο κ. Πέτσας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν μια κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Η επιστολή του πρωθυπουργού στον Γκουτέρες

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας παρέδωσε επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμαρτύρεται για τις τουρκικές ενέργειες σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση με τον Γκουτέρες δήλωσε: «Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι κατ’αρχήν πάντοτε ένα ευχάριστο γεγονός από μόνο του. Είναι ένας παλιός φίλος της χώρας μας και ένα εξαιρετικά έμπειρο άτομο στα τεκταινόμενα στην περιοχή. Μου έδωσε την ευκαιρία να του εξηγήσω τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, πως η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή και επίσης κουβεντιάσαμε για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας εθιμοτυπικά του έδωσα.

Του παρέδωσα επιστολή του πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παράκληση του πρωθυπουργού να την διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και επίσης είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος. Το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις τουρκοκυπριακές «εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments