Πολιτική

ΝΔ για ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει ο κ. Τσίπρας να μιλάει απαξιωτικά για τους Έλληνες

ΝΔ για ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει ο κ. Τσίπρας να μιλάει απαξιωτικά για τους Έλληνες
ΝΔ για ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε για μη «ομαλή» κατάσταση της χώρας και για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας». Να σταματήσει να υποτιμάει τους Έλληνες αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ.

Την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΕ, και συγκεκριμένα όσα ανέφερε για μη «ομαλή κατάσταση» της χώρας. «Ο κ. Τσίπρας μιλάει για έλεγχο των «αρμών της εξουσίας» και για «μη ομαλή κατάσταση» και χειροκροτάει ο Νίκος Παππάς και χαμογελάει ο Δ. Παπαγγελόπουλος», αναφέρουν από τη Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «αυτό που ομολογεί ο ίδιος ότι επιχείρησε να κάνει και – ευτυχώς για τη Δημοκρατία μας – δεν τα κατάφερε, ας πάψει να προσπαθεί να το φορτώσει σε άλλους». Το κυβερνών κόμμα επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΕΙΖΑ και για τα όσα είπε περί προπαγάνδας. ‘Κι ας σταματήσει επιτέλους να μιλάει τόσο απαξιωτικά για τους Έλληνες πολίτες, κατηγορώντας τους διαρκώς ως θύματα προπαγάνδας. Ας αναλογιστεί μήπως, η χαμηλή απήχηση του ίδιου και του κόμματός του δεν οφείλεται στους άλλους, αλλά στο ότι αυτά που λέει είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα της κοινωνίας που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, παρά μόνο τα κομματικά του στελέχη».

Οι δηλώσεις του Τσίπρα για το ρόλο του επιτελικού κράτους

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ομιλία του  για ένα επιτελικό κράτος με στόχο την εξυπηρέτηση “ημετέρων“, για βαθιά αναξιοκρατία και τόνισε πως αυτή η “συνταγή” θα οδηγήσει σε περιπέτειες την χώρα. Τόνισε πως η κατευθυνόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδα, υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία. “Η εξαγορασμένη ασυλία (με χρήματα του ελληνικού λαού) από την κριτική, επιτρέπει την ανάδειξη της αναξιοκρατίας σε κανόνα κυβερνητικής πρακτικής”.

“Δεν διστάζω να το πω και προσέχω τα λόγια μου, αυτή η περίοδος μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί” τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου και της πληροφόρησης. Έφερε ως πιο σημαντικά παραδείγματα από τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Novartis, με την διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη ως την κάλυψη της πυρκαγιάς στις Μυκήνες, όπου τα ξένα ΜΜΕ έκαναν πολύ καλύτερη κάλυψη από τα εγχώρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments