Ελλάδα

Γιαννιτσά κορωνοϊός: Στα 46 τα κρούσματα από το εργοστάσιο – Μολύνθηκαν εργαζόμενοι από πέντε νομούς

Γιαννιτσά κορωνοϊός: Στα 46 τα κρούσματα από το εργοστάσιο – Μολύνθηκαν εργαζόμενοι από πέντε νομούς
Γιαννιτσά κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας, με τον αριθμό τους να φτάνει προς το παρόν τα 46. Εργαζόμενοι από πέντε νομούς δουλεύουν στο εργοστάσιο. Συνεχίζεται η ιχνηλάτιση.

Μεγάλη ανησυχία από τα πολλά κρούσματα σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας τροφίμων στα Γιαννιτσά. Μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 46 εργαζόμενοι, ενώ στο εργοστάσιο συνολικά δουλεύουν 680 άτομα μόνιμοι και εποχικοί. Ακόμα αναμένονται τα τεστ από εκατοντάδες δείγματα. Ανάμεσα στους θετικούς στον κορωνοϊό ήταν εργαζόμενοι που μένουν σε πέντε διαφορετικούς νομούς και μετακινούνται καθημερινά προκειμένου να εργαστούν.

Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Εργαζόμενοι θετικοί από πέντε νομούς

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί προέρχονται από πέντε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας: Ειδικότερα, 13 προέρχονται από τη Γουμένισσα Κιλκίς, άλλοι 10 από την Πιερία, αρκετοί είναι από την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των εργαζόμενων που μεταβαίνουν στο εργοστάσιο με λεωφορείο που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, ανάμεσά τους έχουν εντοπιστεί δύο που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί και χρήζουν νοσηλείας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, που θα αφορούν στην περιοχή της Γουμένισσας.

Εστίες υπερμετάδοσης τα εργοστάσια

Τα εργοστάσια αναδεικνύονται σε αδύναμους κρίκους της πανδημίας, καθώς η περίπτωση των Γιαννιτσών είναι η τρίτη μετά από τα πολλά κρούσματα σε εργοστάσια της Καβάλας και της Χαλκιδικής. Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε χώρες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα σε εργοστάσια τροφίμων που από ότι φαίνεται είναι πιο ευάλωτα στη διασπορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό έχει  να κάνει πιθανόν με τις θερμοκρασίες και την υγρασία που υπάρχει σε τέτοιους χώρους, και τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται με συνέπεια.

Κρούσματα σε σχολικές μονάδες στα Τρίκαλα

Συναγερμός έχει σημάνει και στην πόλη των Τρικάλων ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό και ένα γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, βρέθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι αρμόδιοι, από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με απολυμάνσεις και στις δύο εκπαιδευτικές μονάδες των Τρικάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments