Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: Την Πέμπτη η συνάντηση τεχνικών επιτροπών Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκικά ΜΜΕ: Την Πέμπτη η συνάντηση τεχνικών επιτροπών Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
Τουρκικά ΜΜΕ: Ως έκτακτη είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης της πληροφορία ότι στις 10 Σεπτεμβρίου, την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας.

Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά το η ελληνοτουρκική συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, τις οποίες επικαλείται το τουρκικό Anadolu, η συνεδρίαση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η οποία πιθανώς να πραγματοποιούνταν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου με απόφαση της διοίκησης της στρατιωτικής επιτροπής του ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Όπως αναφέρει το CNN Turk, τονίζεται πως η καθυστέρηση ζητήθηκε από την Προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «χτύπησε» ξανά το μεσημέρι της Τρίτης για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το «πολεμικό» κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή που δεν επιθυμεί τον διάλογο.

Στο περιθώριο συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών του Κονγκό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: «Οι ασκήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο γίνονται εντός του πλαισίου των κανόνων του ΝΑΤΟ».

«Η Ελλάδα ξεκαθάρισε πρόσφατα πως δεν είναι υπέρ του διαλόγου, αρνούμενη τις πρωτοβουλίες συμφιλίωσης του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Τσαβούσογλου και συνέχισε: «Αν είναι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε αφήστε τη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Όλοι λένε ότι έχει δίκιο. Έχουμε κι εμείς κάτι να πούμε. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής. Δεν είχαν υπεροχή στο πεδίο και στο τραπέζι του διαλόγου, τώρα έχασαν και την ψυχολογική υπεροχή. Υπάρχουν πολλές περιοχές που αμφισβητούνται ανά τον κόσμο, όμως τα προβλήματα αυτά λύνονται. Η Ελλάδα δεν έχει διάθεση προσέγγισης».

Και νέο μήνυμα Κομισιόν στην Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις – Είμαστε έτοιμοι για περιοριστικά μέτρα

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων επανέλαβε τη σημασία της αλληλεγγύης της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για διαμεσολάβηση της Ελβετίας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, σημείωσε ότι «καταγράφουμε τις προτάσεις για διαμεσολάβηση αλλά αυτό που είναι σημαντικό για την ΕΕ, είναι η ενότητά μας, η αλληλεγγύη μας με την Κύπρο, με την Ελλάδα και η ανάγκη να βρεθεί μία λύση», ενώ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι μονομερείς ενέργειες.

Ο Πίτερ Στάνο είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να επιβάλει περιοριστικά μέτρα εφόσον η Τουρκία δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση.

«Η ΕΕ είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο και η προσδοκία της ΕΕ εκφράστηκε προς στην Τουρκία τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της ΕΕ να δουν την αποκλιμάκωση, να δουν διάλογο και δέσμευση και όχι μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων” είχε υπογραμμίσει ο Πίτερ Στάνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments