Ελλάδα

Φωτιά Κερατέα Ανάβυσσος: Υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα – Συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό

Φωτιά Κερατέα Ανάβυσσος: Υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα – Συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό
Φωτιά Κερατέα Ανάβυσσος: Μετά από τις συγκλονιστικές προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων, υπό έλεγχο είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τη Φέριζα. Συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό.

Μετά από ώρες και πολλά καμένα στρέμματα γης, η φωτιά σε Κερατέα και Ανάβυσσο είναι υπό έλεγχο. Στα μέτωπα παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό. Να υπογραμμίσουμε ότι έχουν καεί σπίτια και οχήματα, αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πόσα και που είναι αυτά.

Η βελτιωμένη εικόνα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχει να κάνει και με την πτώση των ανέμων κατά τις βραδινές ώρες, οι οποίοι όλη την ημέρα αποτελούσαν «εφιάλτη» για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά «άγγιξε» την Ανάβυσσο, ενώ θυμίζουμε ότι εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι, ενώ ο Δήμος Σαρωνικοιύ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Κατά τις απογευματινές ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Δείτε βίντεο του pagenews.gr από τη μάχη με τις φλόγες:

Δύο μηνύματα εκκένωσης από το 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Αναβύσσου έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς στην περιοχή. Το μήνυμα ζητούσε από τους πολίτες, αν είναι στην Ανάβυσσο, να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από τη λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.  Νωρίτερα, μήνυμα εκκένωσης για προληπτικούς λόγους είχε σταλεί και προς τους κατοίκους των οικισμών Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας.  svg%3E svg%3E

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει μπει ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος ο Δήμος στο Facebook. O Δήμος έχει αποστείλει το αίτημα και στην κυβέρνηση, συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών και το , και στην Περιφέρεια Αττικής.

Gepostet von Δήμος Σαρωνικού am Mittwoch, 9. September 2020

Δείτε μαρτυρία από κάτοικο της περιοχής για τη μάχη με τις φλόγες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments