Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Κηφισιά: Πυρκαγιά μεταξύ των οδών Κοκκιναρά και Παλλάδος

Φωτιά τώρα στην Κηφισιά: Πυρκαγιά μεταξύ των οδών Κοκκιναρά και Παλλάδος
Φωτιά τώρα στην Κηφισιά: Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο μεταξύ των οδών Κοκκιναρά και Παλλάδος.

Ακόμα μία φωτιά ξέσπασε σήμερα στην Αττική. Πριν από λίγο πυρκαγιά ξεκίνησε στην Κηφισιά. Συγκεκριμένα η φωτιά καίει σε ρεματιά μεταξύ των οδών Κοκκιναρά και Παλλάδος και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει έξι οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες.

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η Πυροσβεστική. Δεν βοηθούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν πολύ τις προσπάθειες κατάσβεσης. Μετά από τις μεγάλες φωτιές σε Νέα Μάκρη και Κερατέα – Ανάβυσσο, τώρα η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας στην Ηλεία. Έχουν ήδη κινητοποιηθεί 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 14 οχήματα, καθώς και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη Μεσσηνία καίγεται αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουλίτσι Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά στην Άνδρο, ευτυχώς δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ καίγεται χορτολιβαδική έκταση στη θέση Ζαγανιάρης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο. Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς και για αύριο 10 Σεπτεμβρίου υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κύθηρα, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι μας

  • Διατηρούμε την ψυχραιμία μας.
  • Μεταφέρουμε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Κλείνουμε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κ.λπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Κλείνουμε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Μαζεύουμε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
  • Διευκολύνουμε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
  • Τοποθετούμε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
  • Συνδέουμε τους σωλήνες ποτίσματος και τους απλώνουμε ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
  • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάβουμε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.
  • Μόλις περάσει η πυρκαγιά και μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια από το σπίτι
  • Βγαίνουμε από το σπίτι και σβήνουμε τις μικροεστίες που απομένουν.
  • Ελέγχουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments