Ελλάδα

Ζάκυνθος ΔΕΗ: Έρευνα για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ξεκινά ο ΑΔΜΗΕ

Ζάκυνθος ΔΕΗ: Έρευνα για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ξεκινά ο ΑΔΜΗΕ
Ζάκυνθος ΔΕΗ: Με ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει ότι ξεκινάει έρευνα για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε εργολάβο στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Από ηλεκτροπληξία πέθανε εργαζόμενος σε εργολάβο που είχε αναλάβει τη συντήρηση δικτύου της ΔΕΗ. Ο άτυχος άνδρας, ετών 32, προσπάθησε να επιδιορθώσει βλάβη σε κολόνα της ΔΕΗ, όταν τον χτύπησε το ρεύμα.

Έρευνα για τα αίτια της βλάβης και τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος στη Ζάκυνθο σήμερα το πρωί, όπου έχασε τη ζωή του εργαζόμενος σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, ξεκινά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 8:30 σήμερα το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας γραμμή μεταφοράς 150 kV στη Ζάκυνθο, ενώ ταυτόχρονα ο ΑΔΜΗΕ ενημερώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ για θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια περιοχή με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος απασχολούνταν σε εργασίες συντήρησης του δικτύου Μέσης Τάσης. Τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, όπως και της βλάβης. Ο ΑΔΜΗΕ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ δεν είναι κάτι καινούριο. Αντιθέτως οι τεχνίτες που εργάζονται στις υπηρεσίες ρεύματος θρηνούν πολλά θύματα. Η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ, η ομοσπονδία των εργαζομένων απηύθυνε έκκληση πριν από μισό περίπου μήνα για να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί μέσω των σωματείων- μελών της, τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ και ειδικά όλους εκείνους που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης.

Ειδικότερα, τα συνεργεία των συναδέλφων που εργάζονται στο ύπαιθρο είτε στη Διανομή (ΔΕΔΔΗΕ) , είτε στη Μεταφορά (ΑΔΜΗΕ) θα πρέπει να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα μέτρα και να ζητούν – απαιτούν τη χορήγηση των απαιτούμενων μέσων από την υπηρεσία τους και η σύσταση αυτή αφορά και τους συναδέλφους εργοδηγούς-αρχιτεχνίτες , που έχουν την ευθύνη των συνεργείων.

Επιπλέον, οι συνάδελφοι στα Ορυχεία της Επιχείρησης θα πρέπει να γνωρίζουν και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να εφαρμόζονται τα όσα ειδικότερα προβλέπονται για τα μεταλλεία και λατομεία όπως διακοπή εργασιών ή μετάθεση του χρόνου εκτέλεσης των εργασιών.

Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της πανδημίας του κορωνοϊου πρέπει να λαμβάνονται συστηματικά και να τηρούνται τα ειδικότερα μέτρα τόσο για την προστασία των ίδιων των συναδέλφων όσο και των καταναλωτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments