Διεθνή

Εμάνουελ Μακρόν: Αποθέωση από τους Έλληνες στο Facebook μετά τη δήλωση αλληλεγγύης για τη Μόρια

Εμάνουελ Μακρόν: Αποθέωση από τους Έλληνες στο Facebook μετά τη δήλωση αλληλεγγύης για τη Μόρια
Εμάνουελ Μακρόν: Ο Γάλλος πρόεδρος αποθεώθηκε από τους Έλληνες χρήστες στο Facebook για το μήνυμα αλληλεγγύης για τη Μόρια.

Ο Εμάνουελ Μακρόν έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι σύμμαχος της Ελλάδας και έχει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη επίσκεψη που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την εκλογή του ήταν στο Παρίσι. Φυσικά η Γαλλία έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξη του στη χώρα μας με αφορμή την Τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα και μετά την φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τη δομή υποδοχής προσφύγων.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αλλά και στο Twitter, εξέφρασε την αλληλεγγύη του. Μάλιστα, επέλεξε να το κάνει στα Ελληνικά κάτι που προκάλεσε ενθουσιασμό σε αρκετούς Έλληνες που τον αποθέωσαν στα σχόλια. «Η πυρκαγιά σε έναν καταυλισμό στη Λέσβο είναι μια πρόσθετη τραγωδία για τους χιλιάδες μετανάστες που ήταν ήδη σε απελπιστική κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για άλλη μια φορά παρούσα στο ραντεβού της αλληλεγγύης με την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε Facebook και Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις από το ποστάρισμα του Εμανουέλ Μακρόν στο Facebook

“Να υπάρξει ξεκάθαρη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Άγκυρα”

Tο δικό του μήνυμα έστειλε στην Τουρκία από την Κορσική, όπου βρίσκεται για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. «Θέλουμε να εμφανίσουμε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση και δυνατή θέση όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά και παράλληλα αναφέρθηκε στις μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας, όπως το σύμφωνο με τη Λιβύη χαρακτηρίζοντας τις απαράδεκτες.

Επίσης, έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η σύνοδος των «7» διεξάγεται στην Κορσική. «Δεν είναι τυχαίο το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών εδώ καθώς η Κορσική είναι το προπύργιο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε. Ακόμη, αναφέρθηκε στο προσφυγικό και σε όσα έγιναν στη Μόρια. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είναι ήδη σε συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να βρεθεί λύση ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments