Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Σάββατο 12/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Σάββατο 12/09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 302.

Συνεχίζει την επέλασή του ο φονικός ιός και στη χώρα μας, καθώς τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 302 εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 13.036 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic– έφτασαν τους 302.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 302 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13036, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 2363 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5649 (43.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 53 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (18.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 170 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 302 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Βρέφος μόλις 20 ημερών βρέθηκε θετικό στον ιό, στη Μόρια και μεταφέρεται εσπευσμένα στο Παίδων

Ειδικότερα και όπως αναφέρει το newsit.gr το βρέφος με καταγωγή από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Όπως ήταν φυσικό, το βρέφος υποβλήθηκε σε τεστ Covid, όπου βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ θετική διαγνώστηκε και η μητέρα του.

Από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχουν ζητήσει την μεταφορά του στο Παίδων και αναμένεται στο νησί στρατιωτικό αεροπλάνο για τη μεταφορά του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζεται διασωλήνωση. Σημειώνεται ότι τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος δεν περιλαμβάνονται στα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη δομή της Μόρια.

Κανονικά θα ανοίξουν τη Δευτέρα στα σχολεία του Νομού Πέλλας

Κανονικά θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, οι σχολικές μονάδες του Νομού  σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. «Τα σχολεία του νομού Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων θα γίνεται μόνο όποτε και όπου κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του  που έχουν εκδοθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Την Παρασκευή, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας, Σκύδρας) μετά από σύσκεψη στη Σκύδρα εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του  […] συναποφάσισαν την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατά τρεις ημέρες, δηλαδή από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020».

Η απόφαση των δημάρχων στηρίχθηκε στη νομοθεσία που τους παρέχει τη δυνατότητα να αποφασίζουν αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων έως τρεις ημέρες σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Όμως, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ως μέτρο για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού αρμόδια να συναποφασίζουν είναι -σύμφωνα με τον νόμο- τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και η περίπτωση που επικαλούνται οι δήμαρχοι δεν εμπίπτει στις «έκτακτες ανάγκες», σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου 2020 (ΦΕΚ 42/Α/25.02.2020).

Ο κ. Κόπτσης κάλεσε τους διευθυντές εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Πέλλας να ενημερώσουν σχετικά τους δημάρχους ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να γίνει κανονικά, τη Δευτέρα.

Έλεγχος σε όλες τις μάσκες που αποστέλλονται στα σχολεία

Είναι σαφές πλέον ότι αναμένεται να γίνουν επιπρόσθετοι έλεγχοι σε όλες τις μάσκες που θα δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με στόχο όσες δεν πληρούν τις προδιαγραφές, να μείνουν εκτός. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι «διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια».

Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι, « σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία». Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνει ότι ο διαγωνισμός «διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments