Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Το Βερολίνο θα παραδώσει στοιχεία για τον ίδιο μόνο με την συγκατάθεσή του

Αλεξέι Ναβάλνι: Το Βερολίνο θα παραδώσει στοιχεία για τον ίδιο μόνο με την συγκατάθεσή του
Αλεξέι Ναβάλνι: Την σχετική ανακοίνωση έκανε στο Twitter σήμερα το γραφείο Τύπου της εισαγγελίας του Βερολίνου, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την γερμανική πρωτεύουσα.

Η εισαγγελία του Βερολίνου δήλωσε ότι μπορεί να παραδώσει στοιχεία για τον Ναβάλνι μόνο με την συγκατάθεσή του.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης του Βερολίνου έδωσε εντολή στην εισαγγελία του Βερολίνου να παράσχει την νομική συνδρομή στις ρωσικές αρχές και να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, υπό τον όρο ότι ο ίδιος ο Ναβάλνι θα δώσει την συγκατάθεσή του. Την σχετική ανακοίνωση έκανε στο Twitter σήμερα το γραφείο Τύπου της εισαγγελίας του Βερολίνου, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την γερμανική πρωτεύουσα.

Η εισαγγελία επισήμανε, ότι προς το παρόν είναι αδύνατον να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα αυτό. Στις 4 Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης του Βερολίνου, έλαβε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το αίτημα της Γενικής εισαγγελίας της Ρωσίας για τον Ναβάλνι. Η Γενική εισαγγελία της Ρωσίας με αίτημα της στην Γερμανία ζητούσε να δοθούν απαντήσεις σε σχεδόν 20 ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, τη διάγνωση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, όπως και να δοθούν αντίγραφα του ιατρικού φακέλου του ασθενούς και βιολογικό υλικό για να προβούν σε συγκριτικές εξετάσεις.

Εκστρατεία παραπληροφόρησης καταγγέλλει η Μόσχα

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης» που έχει στόχο να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα, έπειτα από έκκληση των μελών της Ομάδας των Επτά (G7) να οδηγηθούν «επειγόντως» στη δικαιοσύνη οι δράστες της δηλητηρίασης του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Η εκτεταμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η προφανής απόδειξη πως οι οργανωτές της δεν νοιάζονται για την υγεία του Ναβάλνι (…), αλλά επιδιώκουν να κινητοποιήσουν για επιβολή κυρώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία.

Η Ρωσία επιμένει πως κανένα ίχνος δηλητηρίου δεν εντοπίσθηκε από τους Ρώσους γιατρούς στον οργανισμό του Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύθηκε κατεπειγόντως στα τέλη Αυγούστου στη Σιβηρία, και ζητάει αποδείξεις τις οποίες η Γερμανία δεν έχει ακόμη παράσχει, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Συνεχίζουμε να ζητούμε επίμονα από τη γερμανική πλευρά να μας δώσει τις πληροφορίες από την ιατρική εξέταση του κ. Ναβάλνι περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των βιοχημικών αναλύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, στην οποία καταγγέλλονται «αβάσιμες επιθέσεις» εναντίον της Ρωσίας. «Η γερμανική πλευρά δυστυχώς φρενάρει τη διαδικασία» και «η υστερία γύρω απ’ αυτή την υπόθεση δεν παύει να αυξάνεται», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται μια κατηγορία που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Βερολίνου. Ο Γερμανός πρεσβευτής αναμένεται σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για συνομιλίες πάνω στο θέμα, σύμφωνα με το Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments