Ελλάδα

Ξυλοδαρμός καθηγητή Χανιά: Τον χτύπησε γιατί έδωσε μάσκα στο παιδί του

Ξυλοδαρμός καθηγητή Χανιά: Τον χτύπησε γιατί έδωσε μάσκα στο παιδί του
Ξυλοδαρμός καθηγητή Χανιά: Γονέας ξυλοκόπησε καθηγητή γιατί έδωσε μάσκα στο παιδί του. Η καταγγελία από τον Σύλλογο Διαδασκόντων.

Σε μια απαράδεκτη και κατακριτέα κίνηση προχώρησε γονέας στα Χανιά αφού ξυλοκόπησε καθηγητή που έδωσε μάσκα για τον κορωνοϊό στο παιδί του. Το ανησυχητικό περιστατικό έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στην πόλη και, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η επίθεση, σωματική και λεκτική, στον καθηγήτή ήταν αναίτια. Ο ξυλοδαρμός έγινε στην αυλή του Γυμνασίου, όταν τα παιδιά προσέρχονταν για τον καθιερωμένο αγιασμό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου των εκπαιδευτικών:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, μητέρα μαθητή τον κατσάδιασε γιατί θέλησε να πάει στο σχολείο του φορώντας μάσκα. Το περιστατικό συνέβη στο 1ο ΕΠΑΛ στο Κορδελιό με τη μητέρα να υποστηρίζει ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. «Εγώ αυτό το μπουρδέλο δεν το θέλω!», είπε η μητέρα και πέταξε την μάσκα στο έδαφος.

Τα δύο περιστατικά δεν είναι τα μοναδικά, καθώς ώρα με την ώρα γίνονται γνωστά παρόμοια περιστατικά με τους… αρνητές της μάσκας να μην δέχονται τα παιδιά να φορέσουν μάσκα για να προστατευτούν από ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments