Οικονομία

Σταϊκούρας – Ρέγκλινγκ: Συνάντηση με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Σταϊκούρας – Ρέγκλινγκ: Συνάντηση με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας
Σταϊκούρας - Ρέγκλινγκ: Σήμερα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο αξιωματούχων στο υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. Συγκεκριμένα σήμερα στις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο αξιωματούχων στο υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, Έλληνας  υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να υποδεχθεί τον κ. Ρέγκλινγκ και όπως έγινε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο αντρών θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Παράλληλα σε πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει και το 2022 δημοσιονομική ευελιξία για τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι ευρωπαϊκές εκτιμήσεις για την πορεία της ύφεσης δεν οδηγούν στο συμπέρασμα πως το επόμενο έτος θα υπάρξει επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα του 2019. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον REAL fm ο υπουργός Οικονομικών , επισημαίνοντας ότι η ευελιξία ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους συναρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας και για τον συγκεκριμένο λόγο οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού είχαν πεπερασμένο χρονικό ορίζοντα. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε ότι η συζήτηση για τα δημοσιονομικά μεγέθη θα πραγματοποιηθεί προς το καλοκαίρι του 2021.

800 εκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος για τα κρατικά ταμεία από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ 800 εκατομμύρια ευρώ  από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Επίσης, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 38,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ κοστολογώντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ανέφερε πως 800 εκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος για τα κρατικά ταμεία από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ επίσης 800 εκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα, 350 εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν τα επιδόματα ανεργίας, 300 εκατομμύρια ευρώ η Συν-Εργασία, στο ύψος των 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ποσά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή», ενώ οι καταβολές για συντάξεις είναι 1,86 δισ. ευρώ και στα 150 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος για την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως το πακέτο αυτό των νέων μέτρων έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα με τους θεσμούς, οι οποίοι την Παρασκευή ολοκλήρωσαν το κείμενο για την 7η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments