Αθλητισμός

Ολυμπιακός μπάσκετ: Σλούκας και Σπανούλης δεν δοκιμάστηκαν μαζί απέναντι στη Βιλερμπάν

Ολυμπιακός μπάσκετ: Σλούκας και Σπανούλης δεν δοκιμάστηκαν μαζί απέναντι στη Βιλερμπάν
Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν δοκίμασε μαζί τους δύο σπουδαίους γκαρντ στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Βιλερμπάν με 74-57 και αυτή την ώρα παίζει με την Μπάγερν Μονάχου στο τουρνουά της Ισπανίας για τον μικρό τελικό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σίγουρα θα περίμενε καλύτερη εικόνα από την ομάδα του, αλλά ήταν δεδομένο, λογικό και αναμενόμενο, πως θέλει και χρόνο και δουλειά ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, μιλάμε για νέα ομάδα, εννιά νέων παικτών.

Να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν δοκίμασε μαζί τους Κώστα Σλούκα και Βασίλη Σπανούλη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Φωτός», «δεν το είδαμε. Έμπαινε ο ένας έβγαινε ο άλλος. Είχαν τον ίδιο ρόλο, στο να στήσουν παιχνίδι, να φτιάξουν παιχνίδι, να πάρουν αποφάσεις, αλλά μαζί δεν έπαιξαν. Δεν είναι κάτι που δεν θα γίνει, αλλά ο κόουτς ήθελε να δει άλλα πράγματα. Δοκίμασε λοιπόν στην περιφέρεια: Σλούκα, ΜακΚίσικ στα γκαρντ και Παπανικολάου στο «3». Σπανούλη, Χάρισον και Χαραλαμπόπουλο που έριξε από νωρίς στη μάχη του παρκέ. Τον Τζένκινς αρκετά δίπλα στον Σπανούλη. Ο Τζένκινς δίπλα στον Σλούκα και ο Χάρισον στο «3». Είχε καλές ενέργειες αυτός και πιστοποίησε ότι είναι καλός στο να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να φτιάξει καταστάσεις για τον ίδιο. Δεν ήταν όσο επιθετικός θα περίμενα, πήρε μόλις 4 σουτ σε 21 σχεδόν λεπτά».

O Γιώργος Μπαρτζώκας παρουσιάστηκε προβληματισμένος στις δηλώσεις του. «Μετά από μια μακρά περίοδο χωρίς αγώνες τέτοιου επιπέδου, κάτι που ισχύει για όλους, προσπαθούμε να χτίσουμε τη νέα μας ομάδα η οποία έχει εννέα νέους παίκτες. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία το σημερινό ματς για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Η απόδοσή μας ήταν φτωχή. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την άμυνα από την επίθεση. Σουτάραμε με 7% στα τρίποντα, με μόλις 1/14, παρότι κάποια από αυτά τα σουτ ήταν αμαρκάριστα, όμως τα χάσαμε.

Επίσης, κάναμε πολλά λάθη, 15 συνολικά. Είναι τεράστιος αριθμός σε αυτό το επίπεδο, για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός. Πρέπει πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τη μπάλα και μετά να παίξουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και να βρούμε ο ένας τον άλλον στο παρκέ. Στην άμυνα θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, γιατί το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι physical. Πρέπει να παίξουμε και εμείς με την ίδια επιθετικότητα και σκληράδα. Πολλά πρέπει να βελτιώσουμε, όμως, την ίδια στιγμή δεν περίμενα κάτι περισσότερο από την άμυνα. Πάντα έτσι είναι… Είναι δύσκολη δουλειά, σε αυτό το επίπεδο όλα είναι δύσκολα και πρέπει να πάμε προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα, για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments