Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Alco: Στις 16,9 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το διάστημα 14 με 16 Σεπτεμβρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, για λογαριασμό του OPEN.

Με 17 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ALCΟ για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ΒΕYOND.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 39,1%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΚΙΝΑΛ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,9%, το ΚΚΕ στο 5,4%, την “Ελληνική Λύση” του Κυρ. Βελόπουλου στο 4,6% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη στο 3%.

Στην ερώτηση για τον “καταλληλότερο Πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 44%, με προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μετά τον “κανένα”, που λαμβάνει 27%.

  • Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο “υπερβολικό”.
  • Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνηση, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον Μάιο
  • Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για “λαθεμένο χειρισμό”.
  • Το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με 25% να θεωρεί ότι αυτά τα ποσά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37% σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments