Πολιτική

Ερντογάν Μητσοτάκης: Αν κάνετε επίδειξη δύναμης, θα κάνουμε μεγαλύτερη – Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες

Ερντογάν Μητσοτάκης: Αν κάνετε επίδειξη δύναμης, θα κάνουμε μεγαλύτερη – Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες
Ερντογάν Μητσοτάκης: Αν και υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμηνύει ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνες.

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ελλάδας στο Καστελόριζο.

Πιο συγκεκριμένα, αν και υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμηνύει ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνες, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης. Όπως προέταξε, η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους έγινε για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναντηθώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αλί Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Όπως φανέρωσε, αυτό που έχει σημασία είναι «τι θα συζητήσουμε και σε ποιο πλαίσιο θα συναντηθούμε».

«Πυρά» εξαπέλυσε και για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη. Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι «αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη». Μάλιστα, αναφερόμενος στο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ο «Σουλτάνος» υποστήριξε ότι θα επιστρέψει στο καθήκον του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, σημειώνοντας ότι και η διαδικασία απόσυρσης του πλοίου σημαίνει κάτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments