Πολιτική

Εξοπλιστικά Ελλάδα Παναγιωτόπουλος: Πρόκειται για παρεμβάσεις και όχι για εγχείρημα δισεκατομμυρίων

Εξοπλιστικά Ελλάδα Παναγιωτόπουλος: Πρόκειται για παρεμβάσεις και όχι για εγχείρημα δισεκατομμυρίων
Εξοπλιστικά Ελλάδα Παναγιωτόπουλος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει πως πρόκειται «για μια σειρά από πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι για εξοπλιστικό - μαμούθ ύψους δέκα δισεκατομμυρίων».
Εξοπλιστικά Ελλάδα Παναγιωτόπουλος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει πως πρόκειται «για μια σειρά από πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι για εξοπλιστικό - μαμούθ ύψους δέκα δισεκατομμυρίων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του τόσο στην πρόσφατη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Φυλάξαμε τα σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός, «που είναι και σύνορα της Ευρώπης και δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων». «Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί, απέδειξαν ότι ο μηχανισμός ήταν και παραμένει έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση. Το επιβεβαιώσαμε και με την άμεση αντίδρασή μας όταν εκδηλώθηκε η πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση με τον πλουν του ερευνητικού σκάφους. Θα το επιβεβαιώσουμε και πάλι, όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες», υπογράμμισε ο κος Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε το εξής: «Έχω δηλώσει επανειλλημμένως ότι χρειάζονται ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα. Μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε καλοί γείτονες και επιδιώκουμε την αλληλοσυννενόηση και τον αλληλοσεβασμό». «Η χώρα μας», συνέχισε, «θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας. Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Αν όμως αμφισβητηθούν ή απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Επίσης, μιλώντας για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε: «Προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε σειρά συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και κατά συνέπεια της αποτρεπτικής ισχύος της χώρς». «Το τρίπτυχο», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «έχει να κάνει με συγκεκριμένες κινήσεις στα εξοπλιστικά, ενίσχυση του προσωπικού μέσω προσλήψεων επαγγελματιών σε συγκεκριμένες ειδικότητες και αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας μέσω προσέλκυσης επενδύσεων και στρατηγικών εταιρικών σχημάτων».

Τέλος, ο κος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Πρόκειται για μια σειρά από πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν εισηγηθεί τα Επιτελεία και στη βάση μιας πολύ μεθοδευμένες προτεραιοποίησης απαιτήσεων και αναγκών που έχει επεξεργαστεί το ΓΕΕΘΑ σε βάθος τετραετίας. Δεν πρόκειται για… εξοπλιστικό μαμούθ ύψους 10 δισεκατομμυρίων, όπως εσφαλμένως διαδίδεται, αλλά για ένα πρόγραμμα σταδιακής, έξυπνης και εξειδικευμένης ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων», εξήγησε και συμπλήρωσε πως «θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου με τις όχι απεριόριστες οικονομικές δυνατότητές μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments