Πως Να

Πώς να μην κολλάει η ομελέτα στο τηγάνι

Πώς να μην κολλάει η ομελέτα στο τηγάνι
Ομελέτα κολλάει: Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε και χαλάει το αποτέλεσμα.

Η ομελέτα είναι από τις πιο νόστιμες, γρήγορες και θρεπτικές συνταγές που υπάρχουν μα συχνά πυκνά αποδεικνύεται ότι είναι σωστός μπελάς να βγει στρογγυλή στο πιάτο με αποτέλεσμα να κόβεται στη μέση ή- ακόμα χειρότερα- να διαλύεται σε μικρά κομματάκια.

Είναι σίγουρο πως η ομελέτα δεν θα πετύχει αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πολλά αυγά. Για αυτό, στην περίπτωση αυτή στραφείτε σε ομελέτες φούρνου όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα αυγά θέλετε.

Το χτύπημα να είναι «τόσο όσο»

Επίσης, ένα ακόμα λάθος είναι είτε η πολλή ώρα χτύπημα είτε το καθόλου και δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να αναποδογυρίσετε την ομελέτα, αν δεν σας βγαίνει με τίποτα και πάντα σας χαλάει. Μπορείτε απλώς να τη διπλώσετε στη μέση για να τη διαχειριστείτε καλύτερα, κατά το γαλλικό στιλ. Και ωραία θα δείχνει και ζουμερή θα μείνει μέσα.

Λάθος τα λαχανικά χωρίς σοτάρισμα και με πολλά υγρά

Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος που διαλύεται και θρυμματίζεται είναι ότι χρησιμοποιούνται λαχανικά χωρίς σοτάρισμα και με πολλά υγρά όπως οι ντομάτες. Δεν γίνεται να βάλετε για παράδειγμα, τις πιπεριές, τα μανιτάρια ή το σπανάκι ανακατεμένα μαζί με τα αυγά. Έχουν διαφορετικό χρόνο ψησίματος. Για αυτό σοτάρετε πρώτα τα λαχανικά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, ώστε να τους δώσετε τον χρόνο που χρειάζονται για να μαλακώσουν και επιλέξτε προϊόντα χωρίς πολλά υγρά όπως τα ντοματίνια.

Προσοχή στο μέγεθος που έχει το τηγάνι

Τέλος, σημασία έχει και το μέγεθος καθώς όλα πρέπει να είναι αναλογικά. Δηλαδή όχι μεγάλο τηγάνι για λίγα αυγά. Αν φτιάχνετε μια ομελέτα με δύο αυγά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεγάλο τηγάνι καθώς θα απλωθεί πολύ, δεν θα έχει όγκο και κινδυνεύει να καεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε σωστά μεγέθη σκευών.

Πώς να μην «κολλήσει» η ομελέτα;

Και αφού μάθαμε τα… μυστικά της τέλειας ομελέτας, αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα βοηθήσει να μετατραπεί κάθε τηγάνι σε αντικολλητικό. Το δοκιμασμένο αυτό κόλπο απαιτεί να υπάρχει στο σπίτι λίγο χλωρό κρεμμύδι, το οποίο θα είναι κομμένο και λίγο λαδάκι καθώς το σουλφενικό οξύ που απελευθερώνεται όταν κόβουμε το κρεμμύδι και μας προκαλεί δάκρια, είναι αυτό που θα αντιδράσει με το ατσάλι και θα δημιουργήσει ένα αόρατο αντικολλητικό στρώμα στον πάτο του τηγανιού. Απλά, αφήνουμε το τηγάνι να κάψει και έπειτα ρίχνουμε το κομμένο κρεμμυδάκι το οποίο αφαιρούμε μετά από λίγο για να ετοιμάσουμε την ομελέτα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments