Ελλάδα

Κορωνοϊός Δήμος Αθήνας: Θετικός εργαζόμενος και στο Δημαρχείο

Κορωνοϊός Δήμος Αθήνας: Θετικός εργαζόμενος και στο Δημαρχείο
Κορωνοϊός Δήμος Αθήνας: Κρούσμα εμφανίστηκε και στο Δημαρχείο. Εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό. Σε καραντίνα αυτός και οι συνάδελφοί του.

Νέο κρούσμα σε εργασιακό χώρο και συγκεκριμένα στον Δήμο Αθήνας. Εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό και τέθηκε σε καραντίνα όπως και οι συνάδελφοί του. Το τμήμα όπου εργάζεται θα είναι κλειστό.

Το κρούσμα στο δημαρχείο της Αθήνας εντοπίστηκε στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων που γίνονται σε όλους τους εργαζομένους του δήμου. Αμέσως μόλις τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι ένας εργαζόμενος στο δημαρχείο βρέθηκε θετικός, σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Απολυμάνθηκε το κτίριο, έκλεισε το τμήμα που εργαζόταν, ενώ, ο ίδιος, που ήταν ασυμπτωματικός, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τμήμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

 Αυξημένα τα κρούσματα σήμερα

Σήμερα έρχονται διαρκώς πληροφορίες για νέα κρούσματα σε χώρους που μπορεί η διασπορά να είναι μεγάλη. Τέτοια περίπτωση είναι τα κρούσματα στο Άγιο Όρος, που μέχρι στιγμής είναι 8 αλλά θα γίνει διαδικασία ιχνηλάτησης και φυσικά τα 243 κρούσματα στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ. Αν σήμερα τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 500, δεν πρέπει να ξαφνιαστεί κανείς. Όπως έχει γίνει γνωστό, στη σημερινή ενημέρωση θα συμπεριληφθούν τα 243 θετικά κρούσματα από τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το ΚΥΤ: Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ – Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2. Έχουν ανευρεθεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Εφαρμογή για να μαθαίνουμε τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή

Την ίδια ώρα αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του. Θυμίζουμε ότι από σήμερα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική.

Από σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, και ως τις 4 Οκτωβρίου, λαμβάνονται τα εξής επιπλέον περιοριστικά μέτρα:

  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο ως 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
  • Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments