Πολιτική

Μηταράκης Καρά Τεπέ: «Τέλος η δημοτική δομή της περιοχής»

Μηταράκης Καρά Τεπέ: «Τέλος η δημοτική δομή της περιοχής»
Μηταράκης Καρά Τεπέ: Το κλείσιμο της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Μηταράκης Καρά Τεπέ: Το κλείσιμο της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κλείνει η δημοτική δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Όπως δήλωσε χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο κ. Μηταράκης λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη έχοντας «ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας», η «δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ θα κλείσει».

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις αναμένεται αν γίνουν τις επόμενες ημέρες με επιστολή του υπουργού στο Δήμο Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι η δομή λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε οικόπεδο όπου είχε δημιουργηθεί από το Δήμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Σήμερα φιλοξενεί 970 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη οικογενειών και ευάλωτων κατηγοριών. «Η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο stonisi.gr. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι «η Μόρια πλέον είναι ένα κακό παρελθόν. Σύντομα θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Από το Δήμο Μυτιλήνης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής περιμένουμε δυο πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Την μελέτη ανασύστασης του καμένου και κατεστραμμένου ελαιώνα γύρω από τον κυρίως καταυλισμό της Μόριας. Και την εισήγηση του σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των ελαιώνων αυτών τόσο για τη χρήση τους ως καταυλισμός όσο και για τη ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους από την πυρκαγιά. Το ίδιο μέσω του Δήμου Μυτιλήνης θα γίνει και για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που δεν λειτούργησαν κατά μήκος του κατειλημμένο δρόμου τις τελευταίες 10 μέρες», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης.

Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ για την Μόρια:

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός έχει ήδη κάνει γνωστό ότι αυτήν την εβδομάδα θα προχωρήσει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής για τις ζημιές που υπέστησαν από τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας, καθώς και από το κλείσιμο των δρόμων από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες στις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες. Όπως είπε ο υπουργός θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών. «Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης της Μόριας. Η νέα δομή λειτουργεί, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα. Έχουν γίνει τεστ κορωνοϊού σε όλους. Θεωρώ ότι προλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments