Ελλάδα

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σήμερα εκδικάζεται η αναίρεση στον Άρειο Πάγο

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σήμερα εκδικάζεται η αναίρεση στον Άρειο Πάγο
Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σάλος είχε προκληθεί με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αναγνωρίσει στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο εισαγγελέας.
Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σάλος είχε προκληθεί με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αναγνωρίσει στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο εισαγγελέας.

Πλήθος αντιδράσεων είχε δημιουργηθεί με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον ειδικό φρουρό Κορκονέα που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο το 2008. Με βάση την απόφαση αυτή, η ποινή για τον καταδικασθέντα ειδικό φρουρό σχηματίστηκε στα 13 χρόνια αντί για τα ισόβια που είχε αποφασίσει το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό. Ο εισαγγελέας Βασίλειος Πλιωτάς, άσκησε αίτηση αναίρεσης στην απόφαση αυτή, που εκδικάζεται σήμερα στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας είχε σαν συνέπεια την αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού, κάτι που προκάλεσε τουλάχιστον απορία, αν όχι οργή, σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά και ενστάσεις από τον νομικό κόσμο, καθώς ο πρότερος έντιμος βίος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προσληφθεί κάποιος σαν αστυνομικός και δεν μπορεί να αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό για κάποιον επίορκο, που ενώ είχε ως καθήκον να προστατεύει τη ζωή των πολιτών, διατέλεσε ανθρωποκτονία και μάλιστα με δόλο.

Οι συνήγοροι της οικογένειας ζητούν Δικαιοσύνη, πραγματική τιμωρία και σεβασμό στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης μόλις 13 ετών για την εν ψυχρώ (με άμεσο δόλο) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και έδωσε, κατ’ ουσίαν, στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας περιεχόμενο επιβράβευσης στον καταδικασθέντα, που αποφυλακίσθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα, ελάχιστες ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως.

Όπως και τότε με μεγάλη έμφαση και ένταση δηλώσαμε, ζητώντας την άσκηση αναίρεσης εκ μέρους του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατά της προκλητικής αυτής αποφάσεως, η προσβαλλόμενη απόφαση πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασιν αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας στο πλευρό της Οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, της μητέρας και της αδελφής του, αύριο θα υποστηρίξουμε την Αναίρεση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας εκείνα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: Δικαιοσύνη, Πραγματική Τιμωρία και Σεβασμό στη Μνήμη του 15χρονου παιδιού” τονίζουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments