Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Αναβάλλεται εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο

Σύνοδος Κορυφής: Αναβάλλεται εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο
Σύνοδος Κορυφής: Το κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο έβαλε σε καραντίνα τον Σαρλ Μισέλ.

Αναβάλλεται η προκαθορισμένη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον εκπρόσωπο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Σύνοδος Κορυφής αναβάλλεται εξαιτίας κρούσματος από τον φονικό ιό. «Ο πρόεδρος του Συμβουλίου πληροφορήθηκε ότι ένας φύλακας ασφάλειας, με τον οποίο ήρθε σε επαφή στις αρχές την περασμένη εβδομάδα, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό».

«Ο πρόεδρος κάνει τακτικά τεστ και στο χθεσινό (Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου) διαγνώστηκε αρνητικός. Σεβόμενος τους κανόνες του Βελγίου, έχει τεθεί σε καραντίνα», προσέθεσε για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, η οποία αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ό,τι ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (22 Σεπτεμβρίου).

Δείτε το σχετικό tweet με την ενημέρωση:

.

Έτσι, ο Μισέλ όρισε πως η Σύνοδος θα μεταφερθεί για τις 1 και 2 Οκτωβρίου επειδή εντοπίστηκε ένα κρούσμα της νόσου Covid-19 στο περιβάλλον του. Πάντως, οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «συζητήθηκαν διάφορες οπτικές που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ. «Συζήτησαν επίσης για την επανέναρξη των άμεσων ελληνοτουρκικών διερευνητικών συνομιλιών», τόνισε ο Μπάρεντ Λέιτς και προσέθεσε ότι «αυτό θα προετοιμαστεί σε επίπεδο συμβούλων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments