Πολιτική

Μητσοτάκης Καρδίτσα: Στις πληγείσες περιοχές σήμερα ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Καρδίτσα: Στις πληγείσες περιοχές σήμερα ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης Καρδίτσα: Την Καρδίτσα που «χτυπήθηκε» βάναυσα από την κακοκαιρία Ιανός, θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός.

Την περιοχή της Καρδίτσας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να διενεργήσει αυτοψία, να συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης και να επισκεφθεί το Μουζάκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

  • Στις 9:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών.
  • Στις 11:00 θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς:

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση διάσωσης των 47 εγκλωβισμένων κατοίκων στην Οξυά Καρδίτσας, μετά την προσπάθεια της Δευτέρας που όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής μόνο ελικόπτερα του στρατού έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το χωριό, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μετά το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού. Χθες, ελικόπτερο με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, διένειμε προμήθειες και στη συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν βρει καταφύγιο μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια. Συνολικά 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί. Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν τη δική τους «μάχη» να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλιστεί κάποια φάρμακα ενώ χθες κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Εδώ είναι πάνω από 50 άτομα εγκλωβισμένα και ηλικιωμένοι, υπάρχουν και παιδιά, υπάρχει και μία έγκυος γυναίκα. Οι δρόμοι, όλα τα αντιπλημμυρικά που υπήρχαν από παλιά δεν έμεινε τίποτα. Οι δρόμοι είναι όλοι χαλασμένοι, παντού σε πολλά σημεία, εδώ το ποτάμι είναι σε άθλια κατάσταση, χάος, τι να σας πω. Επειδή μένουμε μόνιμα εδώ πέρα είχαμε, δεν μένεις αμέσως», λέει ένας από τους αποκλεισμένους κατοίκους.

Σημειώνεται πως πάνω από 210.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στο Νομό Καρδίτσας, έτσι όπως αυτά καταγράφηκαν από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, περίπου δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και αφότου ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments