Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ομόνοια: “Χρυσάφι” για τους Πειραιώτες αν μπουν στους ομίλους

Ολυμπιακός – Ομόνοια: “Χρυσάφι” για τους Πειραιώτες αν μπουν στους ομίλους
Ολυμπιακός - Ομόνοια: Η Ελληνική ομάδα θα βάλει στα ταμεία της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αν καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League.

Η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League είναι μεγάλο δέλεαρ για κάθε ομάδα. Δεν είναι δα και λίγο να αγωνίζεσαι σε μια διοργάνωση μαζί με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι θα είναι για άλλη μια φορά στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκτός από το πρεστίζ, η είσοδος στους ομίλους συνδυάζεται με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα μπει στα ταμεία του. Πλέον αυτά τα χρήματα εξαρτούνται περισσότερο από την κατάταξη και λιγότερο από το market pool.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό αν περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους κάτι που δεν ίσχυε στο παραλεθόν. Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν το εμπόδιο της Ομόνοια θα εξασφαλίσουν 32.137.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προκύπτουν ως εξής: Κάθε ομάδα που μπαίνει στους ομίλους λαμβάνει 15.250.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στη 19η θέση του ranking της UEFA θα λάβει άλλα 15.512.000 ευρώ. Επίσης ως πρωταθλητής δικαιούται 1.375.000 ευρώ από το market pool. Προσθέτοντας τα χρήματα αυτά το άθροισμά τους κάνει 32.137.000 ευρώ. Επομένως, η πρόκριση επί της Ομόνοιας θα αποφέρει «χρυσάφι» στους πρωταθλητές Ελλάδας πέραν του πρεστίζ της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Καταλαβαίνει κανείς ότι το ποσό είναι αρκετά μεγάλο.

Το πρώτο βήμα για τ’ αστέρια το Champions League

Χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς, θα επιδιώξουν να βάλουν στο -χωρίς φιλάθλους φυσικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού-«Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα… θεμέλια της πρόκρισης με ένα σκορ ασφαλείας, εν΄ όψει του επαναληπτικού στην Λευκωσία. Στην τρίτη προκριματική φάση, η ομάδα της Λευκωσίας απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα.  Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων των play off του Champions League έχουν ως εξής:

Κράσνονταρ (Ρωσία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 2-1 Μακάμπι Τελ Αβίβ (Iσραήλ)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-2 Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-0

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Ομόνοια (Κύπρος) 23/09 Γάνδη (Βέλγιο)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 23/09 Μόλντε (Νορβηγία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 23/09

Το πρόγραμμα των ρεβάνς, έχει ως εξής:

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου (22:00)

Ομόνοια (Κύπρος)-Ολυμπιακός(Ελλάδα)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Γάνδη (Βέλγιο)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Μόλντε (Νορβηγία)

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου (22:00)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Κράσνονταρ (Ρωσία) Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Iσραήλ) Μίντιλαντ (Δανία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments