Ελλάδα

Ξηλώνεται ο μεγάλος περίπατος

Ξηλώνεται ο μεγάλος περίπατος
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι το έργο του "Μεγάλου Περιπάτου" της Αθήνας πρόκειται να ξηλωθεί το επόμενο διάστημα.

Προεκλογικά ο Κώστας Μπακογιάννης είχε θέσει σαν βασικό του στόχο να παραδώσει στους πολίτες την νέα πλατεία Ομονοίας. Παρά τις καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας η Ομόνοια είναι ανοιχτή εδώ και μήνες. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων πήρε τα εύσημα από το μεγαλύτερο μέρος των Αθηναίων για αυτό το έργο. Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με το πρότζεκτ του Μεγάλου Περιπάτου. Το πλάνο ήθελε τους δρόμους του κέντρου να μικραίνουν προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πολίτες.

Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε παρά τις πολλές αντιδράσεις. Οι λωρίδες στην Πανεπηστιμίου και το Σύνταγμα απέκτησαν χρώματα για να ξεχωρίζουν, ενώ τοποθετήθηκαν μεγάλοι φοίνικες και ζαρντινιέρες. Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος του έργου έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις αντιδράσεις ο Κώστας Μπακογιάννης συνέχιζε να στηρίζει την επιλογή του. Ωστόσο η αυξημένη κίνηση ανάγκασε τον Δήμο να περιωρήσει την λωρίδα των πεζών στην Πανεπηστιμιου.

Άδοξο τέλος για τον μεγάλο περίπατο

Μπορεί λοιπόν αυτό το έργο να κόστισε μερικά εκατομμύρια ευρώ, αλλά για την ώρα μπαίνει στον πάγο. Ο Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε συνέντευξη και αποκάλυψε ουσιαστικά ότι ο μεγάλος περίπατος όπως τον ξέρουμε σήμερα θα ξηλωθεί. Την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι μέσα στο 2021 θα γίνουν νέες εργασίες προκειμένου να αλλάξει η μορφή της Πανεπιστημίου.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Εχω φάει πάρα πολύ “ξύλο” για τον Μεγάλο Περίπατο», επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων που. Στη συνέχεια θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις υποστήριξε ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε, πώς θα λειτουργήσει».

Στη συνέχεια τόνισε ότι στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, ομολογώντας ουσιαστικά ότι το πείραμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο όσο περίμενε. Σίγουρα η επαναφορά της Πανεπιστήμιού είναι θετικό νέο για τους οδηγούς, αλλά οι αντιδράσεις για το κόστος ενός έργου που αποδείχθηκε δοκιμαστικό δεν θα είναι εύκολο να κοπάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments