Ελλάδα

Στρατιωτική θητεία: Αυτές είναι οι εισηγήσεις από την στρατιωτική ηγεσία

Στρατιωτική θητεία: Αυτές είναι οι εισηγήσεις από την στρατιωτική ηγεσία
Στρατιωτική θητεία: Να αυξηθεί κατά τρεις μήνες η θητεία προτείνει η στρατιωτική ηγεσία.

Την άμεση αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φαίνεται ότι ζητά η στρατιωτική ηγεσία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News στο MEGA, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία ζητά να πάει η θητεία στους 12 μήνες από τους 9 που είναι σήμερα. Επίσης, ζητά να υπάρξει υποχρεωτική στράτευση στα 18. Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται μια τέτοια πρόταση. Ειδικά, μετά το «θερμό» καλοκαίρι που περάσαμε με την ελληνοτουρκική ένταση, πολλές είναι οι φωνές για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ίδια πρόταση ακούγεται και από πολιτικούς, αλλά είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να αποφασιστεί, καθώς πρόκειται για μια αλλαγή που αφορά τη νεολαία. Ένα παραδοσιακά δύσκολο κομμάτι για να επιβάλλει κανείς αλλαγές. Δείτε το ρεπορτάζ του Live News:

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί 23/9 υπήρξε ο πρώτος γύρος της ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Η ενημέρωση έλαβε χώρα, σε ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γιώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.

Αυτό που δεν συζητήθηκε αν και υπάρχουν πολλές εισηγήσεις από στρατιωτικούς κύκλους, είναι η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 κάτι που είναι άμεσα απαιτητό από το στράτευμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως αναφέραμε και παραπάνω, το σύνολο των στρατιωτικών της χώρας εισηγείται να υπάρξει αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments