Ελλάδα

Στη ΔΟΥ Αχαρνών φόρτωσαν σε φορτηγό τους φακέλους των φορολογουμένων

Στη ΔΟΥ Αχαρνών φόρτωσαν σε φορτηγό τους φακέλους των φορολογουμένων
Η φωτογραφία με το όχημα έχει γίνει viral.

Μια απίστευτη φωτογραφία που κάνει το γύρω του διαδικτύου και έχει γίνει viral δείχνει ένα φορτηγό γεμάτο με φακέλους φορολογούμενων πολιτών που ανήκουν στη ΔΟΥ Αχαρνών. Το θηριώδες όχημα με την ανοικτή καρότσα έχει φορτωθεί μέχρι πάνω με αμέτρητους φακέλους οι οποίοι μπορεί να περιέχουν σημαντικές υποθέσεις. Κανείς δεν ξέρει αν αυτοί οι φάκελοι είναι προς ανακύκλωση ούτε αν πρόκειται για μετακόμιση σε άλλο κτίριο της εφορίας. Ο άνθρωπος που απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο την εικόνα σίγουρα δεν πίστευε στα μάτια του με τον όγκο των φακέλων. Γιατί όπως πολύ καλά μπορεί να παρατηρήσει κανείς οι φάκελοι δεν είναι τακτοποιημένοι ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος όταν το φορτηγό μετακινηθεί να πέσουν κατά τη διαδρομή και να χαθούν.

Πέραν του αστείου της υπόθεσης να πούμε ότι η ΔΟΥ Αχαρνών με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έβαλε λουκέτο και ενοποιήθηκε με την ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων δημιουργώντας μια νέα ΔΟΥ που υποτίθεται ότι θα εξασφαλίζει τις ανάγκες των δυο περιοχών.  Η ανεξήγητη απόφαση που δε συνάδει με το μέγεθος και τις ανάγκες της περιοχής, η οποία αντί να ενισχύεται , αποδυναμώνεται διαρκώς με την απομάκρυνση της Υπονομαρχίας, του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΔΕΗ και του ΙΚΑ.

Η ΔΟΥ Αχαρνών η οποία, σημειωτέον, συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τις πρώτες εφορίες που ιδρύθηκαν στην Αττική θεωρείται μικρή και υποστελεχωμένη μονάδα, εφόσον διαχρονικά ουδείς έδωσε την πρέπουσα σημασία για την αξιοποίησή της, ενώ κατά καιρούς της αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες με αποτέλεσμα τη σημερινή ισχνή εικόνα της. Όπως υποστηρίζει η ΑΑΔΕ στις συγκεκριμένες μικρές εφορίες, τύπου ΔΟΥ Αχαρνών, ο μέσος αριθμός των υπαλλήλων είναι κάτω από 20 ή 60% λιγότεροι από το αντίστοιχο προσωπικό πλήρους αρμοδιότητας. Έτσι, οι εργασίες εξυπηρέτησης πολιτών ανά υπάλληλο είναι πολλαπλάσιες αυτών που αναλογούν στις εφορίες πλήρους αρμοδιότητας. Έτσι από τις 7 Σεπτεμβρίου η ΔΟΥ Αχαρνών ενοποιήθηκε με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments