Ελλάδα

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο: Καταστροφές στο εργοστάσιο στον Κρουσώνα – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο: Καταστροφές στο εργοστάσιο στον Κρουσώνα – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης
Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο: Οι φλόγες κατέστρεψαν μέρος του εργοστασίου στον Κρουσώνα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Μέρος του εργοστασίου Μακατουνάκη τυλίχτηκε στις φλόγες από φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στον Κρουσώνα στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι και έκαιγε αρχικά χορτολιβαδική έκταση ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή την οδήγησαν στο εργοστάσιο Μακατουνάκη. Οι ζημιές είναι μεγάλες κυρίως στο εσωτερικό του εργοστασίου ενώ μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης θα γίνει η πλήρης καταγραφή.

Στο σημείο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου ο οποίος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί πως στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχε και ελικόπτερο της πυροσβεστικής που πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Άγιο Νικόλαο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στο χωριό Βαθύ. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν εννέα οχήματα με 18 πυροσβέστες. Οι φλόγες καίνε γεωργική και χορτολιβαδική έκταση ενώ χρειάστηκε να κλείσει η νέα εθνική οδός Αγίου Νικολάου – Καλού Χωριού και όλα τα οχήματα κινούνταν στην παλαιά εθνική. Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο στο Πενταμόδι καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Βύρωνα

«Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments