Ελλάδα

Ναυάγιο Λέσβος: Ανατράπηκε αλιευτικό λόγω της κακοκαιρίας – Τρεις αγνοούμενοι

Ναυάγιο Λέσβος: Ανατράπηκε αλιευτικό λόγω της κακοκαιρίας – Τρεις αγνοούμενοι
Ναυάγιο Λέσβος: Η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή οδήγησε στην ανατροπή αλιευτικού σκάφους.

Μεγάλη είναι η αγωνία για τρεις ψαράδες στη Λέσβο, καθώς το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που διαπέρασε τη Λέσβο γύρω στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας, η οποία συνοδευόταν από χαλαζόπτωση, έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών στην ανατολική Λέσβο έχει ανατραπεί επαγγελματική αλιευτική λέμβος και αγνοούνται τρεις επιβαίνοντες. To Λιμενικό πραγματοποιεί έρευνες για να τους εντοπίσεις. Στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr αναφέρει: «10 λεπτά διήρκεσε το κύμα της κακοκαιρίας περί τις 8 σήμερα το βράδυ στο λεκανοπέδιο της Καλλονής. Δυνατή βροχή συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση και άνεμο προκάλεσε άγνωστο ακόμα αριθμό ζημιών. Δένδρα έπεσαν στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ακόμα και πάνω σε σπίτια. Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ. Μια πρώτη καταγραφή των ζημιών που υπήρξαν γίνεται προσπάθεια να υπάρξει αυτή της στιγμή (σ.σ. στις 9 το βράδυ)».

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που είναι σε ισχύ, αφού θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Ήδη, έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε Κεφαλλονιά και Μεσολόγγι. Επίσης, στη Ναύπακτο, κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά σε σπίτι στην περιοχή της Παλαιοπαναγίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η  έχουν επηρεαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πρόκειται να εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες, όμως αργότερα θα επηρεαστούν κι άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού .

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Δευτέρας 28/9, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments