Πολιτική

Χανιά: Στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού ο Μάικ Πομπέο – Τα αυστηρά μέτρα και η θερμή υποδοχή

Χανιά: Στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού ο Μάικ Πομπέο – Τα αυστηρά μέτρα και η θερμή υποδοχή
Χανιά: Στο πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη έφθασε εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στις 20.45 το βράδυ της Δευτέρας τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν Πομπέο στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Συνοδευόμενος από την Μαρέβα Μητσοτάκη, το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκε τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν που έφθασαν αργά το απόγευμα στα Χανιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στις αναρτήσεις του στο instagram, πως η υποδοχή στον Αμερικανό υπουργό είναι δείγμα της θερμής κρητικής φιλοξενίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο μετά των συζύγων τους και φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό, περπατούν στο πλακόστρωτο δρομάκι του κήπου, με τον πρωθυπουργό να ρωτά τους Αμερικανούς αν είναι η πρώτη τους φορά που επισκέπτονται την Κρήτη. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απαντά πως για εκείνον είναι σίγουρα η πρώτη φορά στο νησί. Λίγο αργότερα, από έναν υπαίθριο χώρο του σπιτιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει στον Μάικ Πομπέο τα Χανιά, ενώ του εξηγεί που βρίσκεται η Σούδα και η αμερικανική βάση.

Τα αυστηρά μέτρα

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υψίστης ασφαλείας, έχοντας μετατρέψει την περιοχή σε “αστακό” όπως αναφέρουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης (σ.σ. δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr έχει δημιουργηθεί στις περιοχές όπου θα κινηθεί ο κ. Πομπέο, ένα άτρωτο δίκτυ ασφαλείας που περιλαμβάνει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει περιμετρικά τους δρόμους απ’ όπου θα περάσει ο Αμερικανός Υπ. Εξ καθώς και την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου θα φιλοξενηθεί και θα δειπνήσει.

Επίσης, ο κ. Πομπέο συνοδεύεται και από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 άτομα) που έχουν κατέβει στα Χανιά εδώ και ημέρες, ενώ στα Χανιά βρίσκονται και μέλη της αντιτρομοκρατικής από Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλους τους περιοίκους στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ελεγχθεί μέχρι και τα στοιχεία των οδηγών των σχολικών λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά της περιοχής ενώ στην περιοχή δεν μπορεί να πετάξει ούτε drone. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δρόμοι κατά την άφιξή του είχαν κυριολεκτικά “αδειάσει” καθώς λίγα λεπτά πριν αποκλείστηκε η διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να περάσει η πομπή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είναι ο δεύτερος Αμερικανός πολιτικός μετά τον Τζορτζ Μπους που θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη. Να υπενθυμίσουμε ότι δεκαετία του 90 ο Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος φιλοξενήθηκε δύο φορές από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουλίου 1991 και η δεύτερη το 1994. Ο Τζώρτζ Μπους, ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments