Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε μια 79χρονη γυναίκα – Στους 388 οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε μια 79χρονη γυναίκα – Στους 388 οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον ιό. Πρόκειται για μια 79χρονη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Αυξάνονται καθημερινά οι θάνατοι με την μακάβρια λίστα να έχει φτάσει του 388 νεκρού. Τελευταίο θύμα μια γυναίκα από τον οίκο ευγηρίας Αγία Κυριακή στο Ασβεστοχώρι, που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο αριθμός των θυμάτων από τον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι φτάνει τους 20. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 416 νέα κρούσματα κορoνοϊού και πέντε νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 388.

Τι ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την Αττική

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Με το μεγαλύτερο φορτίο του κορονοϊού να εντοπίζεται στην Αττική, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται πως στην Αττική τα κρούσματα την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, ήταν 240 ενώ σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως οι διασωληνωμένοι στη χώρα παρά τη μικρή κάμψη είναι ξανά πάνω από 70 και συγκεκριμένα 79. Ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπονται για τον Δήμο Αθηναίων είναι και η διεξαγωγή rapid test, δηλαδή γρήγορων τεστ, για τον κορονοϊό σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments