Ελλάδα

Τα νέα λογότυπα της ΕΡΤ είναι πιστή αντιγραφή από τη RAI

Τα νέα λογότυπα της ΕΡΤ είναι πιστή αντιγραφή από τη RAI
ΕΡΤ: Στα social media στήθηκε ένα «μικρό πάρτυ» από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν και η αλήθεια είναι ότι η ιδέα μόνο μοναδική δεν είναι.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα λογότυπα της δημόσιας τηλεόρασης, όπου υπάρχει χρωματικός διαχωρισμός πλέον: μπλε για την ΕΡΤ1, κόκκινο για την ΕΡΤ2, πράσινο για την ΕΡΤ3 και πορτοκαλί για το ERT Sports.

Στα social media στήθηκε ένα… μικρό πάρτυ από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν και η αλήθεια είναι ότι η ιδέα μόνο… μοναδική δεν είναι. Τα νέα λογότυπα, ναι, είναι παρόμοια με εκείνα… της RAI, της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας. Και τα τέσσερα! Θα μπορούσαν βέβαια να επιλεγούν άλλα χρώματα και όχι ακριβώς ίδια.

Αυτά είναι τα 3 νέα λογότυπα της ΕΡΤ

Τα νέα λογότυπα των καναλιών της κρατικής τηλεόρασης αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας η ΕΡΤ, τρεις μήνες μετά την επιλογή της εταιρείας που ανέλαβε το σχετικό Project.

Ο διαγωνισμός για την ανανέωση των λογοτύπων της ΕΡΤ δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 28 Απριλίου του 2020, λίγες ημέρες πριν την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στο σύνολο της επικράτειας της χώρας, και δύο μήνες αργότερα, στα τέλη Ιουνίου, στον κρατικό ιστότοπο θα δημοσιευόταν η σχετική απόφαση για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο των νέων λογοτύπων.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η εταιρεία Design Park, Λουράντου Εμμ. Αντωνίου, ήρθε πρώτη στη σχετική διαδικασία, με το συνολικό κόστος στα 52.500 συν ΦΠΑ, και το κόστος της προϋπολογισθείσας δαπάνης να βαραίνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το έτος 2020, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά ο διαγωνισμός προέβλεπε τη διάθεση 60.000 ευρώ.

Ωστόσο, παρότι η διαδικασία ξεκίνησε πριν πέντε μήνες, και μετά την επιλογή της εταιρείας χρειάστηκε τρεις ολόκληρους μήνες για να ολοκληρωθεί, τα αποκαλυπτήρια κάθε άλλο παρά εντυπωσίασαν για την ευρηματικότητά τους. Όπως μπορεί να δει ο καθένας, τα νέα λογότυπα της ΕΡΤ δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία παραλλαγή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα, ακόμα και τα χρώματα που επελέγησαν για την ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSports είναι τα αντίστοιχα που η Rai επέλεξε για το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο και το αθλητικό κανάλι της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments