Ελλάδα

Γηροκομείο «Αττική»: «Ζήτησαν να υπογράψουμε χαρτί πως δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα κορωνοϊού»

Γηροκομείο «Αττική»: «Ζήτησαν να υπογράψουμε χαρτί πως δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα κορωνοϊού»
Γηροκομείο «Αττική»: Μια καταγγελία που σοκάρει έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ενώ έχει υπάρχει εισαγγελική εντολή για ενδελεχή έρευνα.

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο «Αττική» με τα πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού. Κόρη ηλικιωμένης που διέμενε στο γηροκομείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζει πως της έστειλαν χαρτί για να υπογράψει που έλεγε ότι σε περίπτωση που προκύψει κρούσμα κορωνοϊού, το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα και έτσι ενημερωθήκαμε», δήλωσε η γυναίκα στο MEGA.

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορωνοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», πρόσθεσε η κόρης της ηλικιωμένης που διέμενε στο γηροκομείο.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο γηροκομείο. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έτσι ώστε να διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • με κάθειρξη έως τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments