Ελλάδα

Κορωνοϊός Σωτηρία: Τι έδειξαν τα τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Κορωνοϊός Σωτηρία: Τι έδειξαν τα τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου
Κορωνοϊός Σωτηρία: Κανονικά θα γίνει η εφημερία του Σαββάτου αφού τα 39 δείγματα που ελέγχθησαν είναι αρνητικά.

Καλά νέα έρχονται από το νοσοκομείο Σωτηρία. Αρχικά, θυμίζουμε ότι 5 εργαζόμενοι είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα από τα δείγματα των 39 εργαζόμενων. Όπως έγινε γνωστό, αυτά είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Τα 39 δείγματα που ελήφθησαν ήταν από το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η αυριανή εφημερία της κλινικής να διεξαχθεί κανονικά.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη είχε σημάνει συναγερμός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, μετά τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων στο προσωπικό, σε τρεις γιατρούς και δύο νοσηλευτές, ενώ το τμήμα της θωρακοχειρουργικής έκλεισε για απολύμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσούντες εργαζόμενοι είναι στο σπίτι τους, σε καραντίνα. Να σημειώσουμε ότι το Σωτηρία είναι νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

460 τα κρούσματα σήμερα – 85 διασωληνωμένοι

Στους 399 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορωνοϊό καθώς μια 87χρονη κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή τακτική ενημέρωση για την πανδημία ανακοίνωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι θα υπάρχει παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου για την Αττική. Το ίδιο ισχύει και για τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας. Δείτε αναλυτικά εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments