Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – 16.972 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Γαλλία κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – 16.972 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Γαλλία κορωνοϊός: Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 606.625.

“Μαίνεται” ο ιός στη Γαλλία, καθώς τα περιστατικά μόλυνσης εκτοξεύτηκαν και πάλι στα ύψη, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα. Είναι πλέον γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν στη δίνη του ιού και μετρούν αναρίθμητους ασθενείς καθημερινά εξαιτίας του φονικού ιού. Για το λόγο αυτό, οι ιθύνοντες της κάθε χώρας, λαμβάνουν  συνεχώς έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 16.972 νέα κρούσματα της Covid-19, νέο ημερήσιο ρεκόρ, επί συνόλου 606.625, αλλά και 49 νέους θανάτους, επί συνόλου 32.198, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ρωσία: Περισσότερα από 9.800 νέα κρούσματα σε μόλις μία ημέρα

Συνεχίζει την επέλασή του στη , ο φονικός ιός, καθώς τα κρούσματα σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τις ρωσικες αρχές, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Ειδικότερα, η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 9.859 νέα κρούσματα , ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων περιστατικών Covid-19 από τις 15 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό κέντρο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 174 ακόμα θάνατοι, γεγονός που ανεβάζει τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 21.251. Η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο και στη Ρωσία, μιας που τα περιστατικά μόλυνσης είδαν τέτοια αύξηση αντίστοιχη με του Μαίου.

Περισσότεροι από 2.800 ασθενείς στην Ιταλία σε ένα 24ωρο

Σε έξαρση ο ιός και στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.844 νέα κρούσματα κορονοϊού και 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο να μειώσει το ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων όσο και την επέκταση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Τι είπε ο Κόντε

«Αντιμετωπίσαμε την πιο σκληρή φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μειώσει το επίπεδο ετοιμότητας και προσοχής. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα των θυσιών μας θα εξανεμιστεί σε κλάσμα δευτερολέπτου», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments