Ελλάδα

Κλειστά σχολεία Τετάρτη 7/10: Η λίστα του υπουργείου Παιδείας

Κλειστά σχολεία Τετάρτη 7/10: Η λίστα του υπουργείου Παιδείας
Κλειστά σχολεία Τετάρτη 7/10: Αυτά είναι τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν λόγω κορωνοϊού.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολείο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τμήματα από όλες τις βαθμίδες δεν θα λειτουργήσουν καθώς έχει εμφανιστεί θετικό κρούσμα του ιού.  Έως αυτή την ώρα καταγράφονται 151 σχολικές μονάδες και τμήματα σε όλη την Ελλάδα που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Σημειώνεται ότι η σχετική λίστα ανανεώνεται συνεχώς.

Ο αυξημένος δείκτης των κρουσμάτων στους δήμους της περιοχής, ανάγκασε τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.Σημειώνεται ότι από τις περισσότερες από τις 100 σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές περίπου το 10% αφορά σε ολόκληρα σχολεία και οι υπόλοιπες σε επιμέρους τμήματα.

Δείτε τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας (Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 6 Οκτώβρη

Στα ύψη παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 399 κρούσματα  εκ των οποίων τα 33 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 20541 και οι νεκροί ανήλθαν στους 420. Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί: svg%3E

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. svg%3E

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments