Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ένα στόμα μια φωνή το Twitter σχολίασε την καταδίκη – #οι_ναζί_στη_φυλακή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ένα στόμα μια φωνή το Twitter σχολίασε την καταδίκη –  #οι_ναζί_στη_φυλακή
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο άκουσμα πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένοχος καταδικάστηκε ο Ρουπακιάς και 15 ακόμη για τη δολοφονία Φύσσα, στο Twitter επικράτησε πανικός.

Για πρώτη φορά στα χρονικά όλα τα trends στο Twitter αναφέρονται μόνο σε ένα θέμα. Στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του διαδικτύου δημιούργησαν πέντε διαφορετικά hashtags προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την σημερινή ιστορική μέρα.

Μάλιστα τα #Δεν_είναι_αθώοι και #οι_ναζί_στη_φυλακή είναι τα hashtags με την μεγαλύτερη απήχηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την ανακούφισή τους για την απόφαση του δικαστηρίου κατά την οποία η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Στο άκουσμα λοιπόν πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένοχος καταδικάστηκε ο Ρουπακιάς και 15 ακόμη για τη δολοφονία Φύσσα, στο Twitter επικράτησε πανικός.

Δεν ήταν λίγοι που σχολίασαν την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα μάλιστα γράφοντας για την δύναμη και το θάρρος της και επισημαίνοντας πως χωρίς τον αγώνα της ίσως να μην ζούσαμε ποτέ αυτή την ιστορική μέρα. Μάλιστα πολλά ήταν και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα την ώρα της απόφασης.

Ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη και τη χώρα:

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, έπεσε σήμερα η αυλαία, με το δικαστήριο να ανακοινώνει την ενοχή όλων των στελεχών της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η απόφαση αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Επίσης, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο, τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος. Τέλος για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments