Τεχνολογία

Νέο λογότυπο για το Gmail

Νέο λογότυπο για το Gmail
Google Gmail: Παρελθόν αποτελεί το γνωστό σε όλους φακελάκι.

Το Gmail είναι η δωρεάν, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται από τη Google, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Gmail ως ασφαλές webmail, καθώς και μέσω των πρωτοκόλλων POP3 ή IMAP4.

Το λογότυπο του Gmail για χρόνια ήταν ένα φακελάκι με το κόκκινο «Μ» αλλά φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν αυτό καθώς η Google αποφάσισε να το αλλάξει παρουσιάζοντας ένα νέο design, ώστε να συμφωνεί περισσότερο και με τις άλλες υπηρεσίες της δηλαδή με την αναζήτησή της και το Google Drive. Πλέον λοιπόν, αποτελείται από ένα «M» στα χρώματα του μπλε, κίτρινου και πράσινου.

Το νέο λογότυπο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ανανέωσης του G suite softeare της Google, το οποίο πλέον έγινε rebranded σε Google Workspace. Η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών προσπαθεί να προβεί στο merge των Gmail, Chat και Docs σε μια κεντρική τοποθεσία, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα τις προτάσεις της σουίτας εφαρμογών Microst Office και ειδικά του Outlook.

Η λειτουργία του Gmail άρχισε την 1η Απριλίου 2004 ως beta έκδοση μόνο μέσω προσκλήσεων, και έγινε διαθέσιμο στο ευρύ κοινό στις 7 Φεβρουαρίου 2007, όντας ακόμα σε κατάσταση beta. Η υπηρεσία αναβαθμίστηκε από κατάσταση beta στις 7 Ιουλίου 2009, μαζί με τις υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας Google Apps. Η αρχική δυνατότητα αποθήκευσης που έδινε το Gmail, 1 GB ανά χρήστη, ανέβασε σημαντικά το πρότυπο του webmail για δωρεάν αποθήκευση από τα 2 με 4 MB που προσέφεραν ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Hotmail εκείνο τον καιρό.

Τον Ιούνιο του 2012 είχε 425 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Όπως αναφέρεται, ένα μεμονωμένο μήνυμα στο Gmail, μαζί με τα συνημμένα αρχεία του, μπορεί να έχει μέγεθος μέχρι 25 MB, το οποίο είναι μεγαλύτερο από αυτό που προσφέρουν πολλές άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Παράλληλα, το Gmail έχει διεπαφή προσανατολισμένη προς την αναζήτηση, και άποψη των συζητήσεων παρόμοια με αυτή ενός διαδικτυακού φόρουμ ενώ είναι αξιοσημείωτο για την πρωτοποριακή χρήση του Ajax. Τέλος, το Gmail τρέχει σε Google GFE/2.0 σε Linux.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments