Διεθνή

Το επικό infographic για τη μέτρηση των αποστάσεων στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Το επικό infographic για τη μέτρηση των αποστάσεων στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού
Δείτε τι λέει για την Ελλάδα.

Ένα από μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων. Η χρήση μάσκας και η απόσταση θεωρούνται τα πλέον δυνατά όπλα των λοιμωξιολόγων τα οποία βροντοφωνάζουν κάθε στιγμή ώστε οι πολίτες να τα τηρούν καθημερινά. Κάποιοι θέλοντας να δώσουν μια νότα χαράς, πάνω σε αυτό το θέμα, δημιούργησαν ένα μοναδικά επικό  infographic για το πως μετριέται η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων λόγω κορωνοϊού, σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, όπου υπάρχει συγχρωτισμός θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, από 1,5 έως 2 μέτρα. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να συμβεί και όλοι, δυστυχώς, παραβιάζουν αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια. Ωστόσο στο infographic που φτιάχτηκε και έχει γίνει viral αναφέρεται ότι στην Αυστρία, η απόσταση μπορεί να μετρηθεί όσο είναι μια αγελάδα των Άλπεων, στο Βέλγιο όσο τρια σαξόφωνα, στη Βουλγαρία όσο είναι το άνοιγμα μιας γυμναστικής άσκησης κατά την οποία το ένα πόδι είναι λυγισμένο, ενώ στην Κύπρο όσο είναι το μήκος ενός ανήλικου κριαριού.

Στην Τσεχία όσο είναι το μήκος ενός μπαστουνιού χόκεϊ, ενώ στη Δανία όσο το μήκος ενός ποδήλατου. Στην Εσθονία όσο δυο λύκοι! Στη Φιλανδία όσο ένας Τάρανδος, ενώ στη Γαλλία όσο τρεις λαχταριστές μπαγκέτες. Στην Ελλάδα όσο είναι το μήκος δυο ανδρών που χορεύουν συρτάκι, ενώ στην Ολλανδία όσο πέντε ξύλινα τσόκαρα. Στην Κροατία όσο τρεις γραβάτες, ενώ στην Ιρλανδία όσο μια άρπα. Στην Λετονία όσο 6 κουτάκια βάλσαμου, ενώ στην Πολωνία όσο ένας βίσωνας! Στην Λιθουανία όσο 4 παπούτσια μπάσκετ, ενώ στο Λουξεμβούργο όσο ένα κόκκινο λιοντάρι. Στην Ουγγαρία η απόσταση μετριέται όσο τρια σκυλάκια ενώ στη Μάλτα όσο 4 λαγοί. Φυσικά στη Γερμανία όσο 6 λουκάνικα, ενώ στην Ιταλία όσο μια βέσπα. Στην Πορτογαλία όσο δυο βαρέλια, ενώ στη Ρουμανία όσο μια καφέ αρκούδα. Στην Ισπανία όσο ένας ταύρος, ενώ στη Σουηδία όσο δυο πολυθρόνες ΙΚΕΑ. Στη Σλοβακία όσο ένας σωλήνας και στη Σλοβενία όσο ένας δράκος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments