Πολιτική

Άρση ασυλίας Γιάννη Λαγού: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για τον πρώην Χρυσαυγίτη

Άρση ασυλίας Γιάννη Λαγού: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για τον πρώην Χρυσαυγίτη
Άρση ασυλίας Γιάννη Λαγού: Με fast track διαδικασίες αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να χειριστεί τις διαδικασίες άρσης ασυλίας του πρώην Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Την άρση της ασυλίας του, καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, θα εξετάσει εντός του τρέχοντος μήνα, δηλαδή του Οκτωβρίου, η Ευρωβουλή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα από τις ελληνικές αρχές 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA και του απεσταλμένου του, Σαράντη Μιχαλόπουλου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα από τις ελληνικές αρχές για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού. Και με fast track διαδικασίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να χειριστεί τις διαδικασίες άρσης ασυλίας του πρώην Χρυσαυγίτη. Άλλωστε, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι λόγω γραφειοκρατίας υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα.

Το αίτημα από την ελληνική πολιτεία έφτασε και η πρώτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις 19 Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Ολομέλεια ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία στην Επιτροπή JURI. Να σημειωθεί ότι θα ακολουθηθεί μια διαδικασία παρόμοια με αυτή του κατ’ επείγοντος δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις στην αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

«Πλούσια» η δράση του Γιάννη Λαγού κατά τη διάρκεια του πρόσφατου παρελθόντος

Ο Έλληνας πολιτικός, ευρωβουλευτής και καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης και νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, με την οποία εξελέγη βουλευτής στη Β’ Πειραιώς το διάστημα από το 2012 μέχρι το 2019 και ευρωβουλευτής το 2019. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από τη Χρυσή Αυγή.

Η δράση του με τη Χρυσή Αυγή έχει οδηγήσει δύο φορές στη σύλληψη και κράτησή του με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ φέρεται εμπλεκόμενος και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για διάφορες υποθέσεις όπως εκβιασμούς και παράνομη οπλοφορία, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013, ενώ στις 7 Οκτωβρίου του 2020 καταδικάστηκε χωρίς ελαφρυντικά για τη δραστηριότητα του με τη Χρυσή Αυγή με κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments