Video

Παναγιώτης Γιαννάκης για Γκάλη: «Ο Νίκος δεν είχε διάθεση να παίξει άμυνα πολλές φορές»

Παναγιώτης Γιαννάκης για Γκάλη: «Ο Νίκος δεν είχε διάθεση να παίξει άμυνα πολλές φορές»
Παναγιώτης Γιαννάκης για Γκάλη: Ο γνωστός παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξένησε στο «The 2Night Show» τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Καλεσμένος στη βραδινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1 στο «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο γνωστός παρουσιαστής φιλοξένησε στο «The 2Night Show» τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον Νίκο Γκάλη στην Εθνική Ανδρών και τον Άρη, στάθηκε στην ανταγωνιστική φύση και των δύο, αλλά και στην διαφορετική προσέγγιση σε κάποια θέματα, ενώ όρισε και τι σημαίνει αρχηγός.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η ελληνική καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής ενώ μαζί με τον Νίκο Γκάλη, είναι από τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Τζόρνταν «The Last Dance» ο Γιαννάκης εξέφρασε το εξής: «Η λέξη αρχηγός έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Δεν είναι κάτι που στο απονέμουν. Αρχηγός είναι ένα άτομο που μέσα στο γήπεδο κάνει πολλά πράγματα, παίρνει ευθύνες, υπερασπίζεται στην προπόνηση τους συμπαίκτες του». Και συνέχισε: «Ο Τζόρνταν είπε πράγματα που δείχνουν τι σημαίνει αρχηγός, όπως ότι έκανε σκληρή προπόνηση και έκανε πράγματα που δεν θα έκανε άλλος, ότι πίεζε τους συμπαίκτες να τον ακολουθήσουν. Έκανε πολλά πράγματα που έχουν μία άλλη παρουσία μέσα στην ομάδα. Καταλάβαινε όμως ότι για να κερδίσεις δεν φτάνει μόνο ένας, αλλά πολλά παιδιά να έχουν ρόλους».

Επιπροσθέτως, αναφορικά με το αν ο Νίκος Γκάλης κατάλαβε ότι είχε ανάγκη τον Παναγιώτη Γιαννάκη, όπως ο Τζόρνταν είχε ανάγκη τον Πίπεν για να πετύχει, σχολίασε το παρακάτω: «Δεν ξέρω αν το καταλάβαινε αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να κερδίζει, αλλά να το κάνει από την επίθεση. Αυτό δεν μπορείς να το έχεις πάντα. Όταν παίζεις με ομάδα που έχει και εκείνη επίθεση, θα πρέπει να αμυνθείς κιόλας. όταν φτάνεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο, πολλές λεπτομέρειες μετράνε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments