Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναβάλλεται το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναβάλλεται το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναβάλλεται το ματς της 6ης αγωνιστικής λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί το ματς της 6ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, καθώς η Super League θα το αναβάλει, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν οι δύο ομάδες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Την Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση της Super League που λογικά θα ορίσει και και την ημερομηνία που θα διεξαχθεί το ματς. Η αρχική ημερομηνία ήταν για 24 ή 25 Οκτωβρίου.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί αφού οι δύο ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα. Ο μεν Ολυμπιακός παίζει στις 21 Οκτωβρίου με τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη και στις 27 με την Πόρτο εκτός έδρας. Ο δε ΠΑΟΚ, φιλοξενεί στις 22 Οκτωβρίου την Ομόνοια και στις 29 ταξιδεύει στην Ισπανία για το ματς με την Γρανάδα.

Μοιραία λοιπόν, από τη στιγμή που δεν μεσολαβούν τουλάχιστον 3 μέρες ανάμεσα στο προηγούμενο και το επόμενο ματς, όπως προβλέπει και ο ΚΑΠ, η Super League ενημέρωσε τις δύο ΠΑΕ για την επικείμενη αναβολή του, η οποία θα επισημοποιηθεί μετά το Δ.Σ. της Δευτέρας, όταν πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει και για ποια ημερομηνία θα πάει το ματς, όπως αναφέρει το sdna.gr.

Να σημειωθεί, πως ορίστηκε και το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (1η αγωνιστική) που είχε αναβληθεί λόγω του τελικού του Κυπέλλου. Οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι ορισμοί των εξ αναβολής αγώνων της Super League

Απόλλων Σμύρνης -ΠΑΣ Γιαννινα 21/10,

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 3/11,

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ 4/11,

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 25/11,

ΑΕΚ – Ολυμπιακός στις 16/12.

Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία έχει τη φετινή σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη συμμετοχή των Ολυμπιακού στο Champions League και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στο Europa League ώστε να πάρει αρκετούς βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA, να αφήσει τη 18η θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή και ενόψει της σεζόν 2022-23 να φτάσει στη 15η θέση ή ακόμα και στη 14η θέση. Και να εξασφαλίσει έτσι όχι απλά τη συμμετοχή πέντε ομάδων στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη μεθεπόμενη σεζόν, τόσες άλλωστε είχε και φέτος, αλλά και την παρουσία των δύο εξ αυτών στα προκριματικά του Champions League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments