Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ελληνοτουρκικά: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ ελληνοτουρκικά: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις
ΣΥΡΙΖΑ ελληνοτουρκικά: Σύσκεψη αυτή τη στιγμή υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδουρου για τις εξελίξεις με την τουρκική κλιμακούμενη επιθετικότητα και την νέα NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο. Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν οι αρμόδιοι τομεάρχες και οι πρώην αρχηγοί ΕΔ.

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειες της Τουρκίας στο Καστελόριζο εξέδωσε σήμερα το πρωί  η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει ποια μέτρα θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία αλλά και να ενημερώσει αν η «η περιοχή της NAVTEX αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών ή περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα, όπως ανέφερε στο άρθρο του στα διεθνή ΜΜΕ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ Μητσοτάκης που πανηγύριζε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δήθεν «έδωσε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν θα γίνει ανεκτή» και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ανέδειξε την απόλυτη αποτυχία του να κατοχυρώσει οποιοδήποτε μηχανισμό κυρώσεων ή έστω τη λίστα Μπορέλ, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία τώρα που με νέα παράνομη NAVTEX ανακοινώνει έρευνες σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από το Καστελόριζο. Οφείλει επίσης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν η περιοχή της Navtex αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως αναφέρει σαφώς το ΥΠΕΞ ή «περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα», όπως ανέφερε στο άρθρο του στα διεθνή ΜΜΕ».

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Σαρλ Μισέλ

Συνεχίζει τις διπλωματικές κινήσεις η Αθήνα μετά τον απόπλου του Oruc Reis. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Michel ότι θα θέσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments