Αθλητισμός

Ρικάρντο Σα Πίντο Παναθηναϊκός: Μίλησαν και με τον Πορτογάλο οι “πράσινοι”

Ρικάρντο Σα Πίντο Παναθηναϊκός: Μίλησαν και με τον Πορτογάλο οι “πράσινοι”
Ρικάρντο Σα Πίντο Παναθηναϊκός: Οι "πράσινοι" εξέτασαν την περίπτωση του πρώην προπονητή του ΟΦΗ και του Ατρόμητου.

Οι τελευταίες μέρες ήταν έντονες στον Παναθηναϊκό. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η δυσαρέσκεια για τον Ντάνι Πογιάτος ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί τελικά στην πόρτα της εξόδου. Μόλις τρία παιχνίδια μετά την έναρξη της χρονιάς ο Ισπανός τεχνικός απολύθηκε από την ομάδα. Τότε κορυφώθηκαν και οι επαφές του μεγαλομέτοχου με υποψήφιους τεχνικούς για την επόμενη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να αναλάβει προσωπικά το ζήτημα, ενώ η πρόθεση του ήταν να αλλάξει τη φιλοσοφία του. Με λίγα λόγια όλοι οι υποψήφιοι τεχνικοί ήταν αρκετά έμπειροι, ενώ αρκετοί από αυτούς είχαν εργαστεί και στο παρελθόν στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Γουστάβο Πογιέτ και Μανόλο Χιμένεθ που έχουν περάσει από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ειδικά το δεύτερος την οδήγησε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πριν τον Μπόλονι ήταν ο Σα Πίντο

Τις τελευταίες ώρες “έπαιξε” μεταξύ άλλων για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, μετά το “διαζύγιο” με τον Πογιάτος, και το όνομα του άλλοτε προπονητή του ΟΦΗ και του Ατρομήτου που παραμένει χωρίς ομάδα από τον Δεκέμβριο όταν έφυγε από τη Μπράγκα. Την είδηση επιβεβαιώνουν αρκετά πορτογαλικά Μέσα, μεταξύ άλλων η A Bola και η Record, κάνοντας μάλιστα λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πλην όμως συμφωνία με τον Σα Πίντο δεν επετεύχθη, σημειώνοντας ωστόσο πως: “οι λόγοι δεν ήταν οικονομικοί”.

Τελικά ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να προχωρήσει την περίπτωση του Λάζλο Μπόλονι που επίσης έχει Ελληνικό παρελθόν καθώς έχει καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Η προφορική συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον 67χρονο τεχνικό, στη νεότερη επικοινωνία που είχαν (μετά απ’ αυτή του Σαββάτου 10/10) το πρωί της Δευτέρας (12/10), μπήκε σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας κατά την παρουσία του ατζέντη του Μπόλονι στα κεντρικά του Παναθηναϊκού.

Εκεί, τέθηκαν και οι τελικοί όροι επί του οικονομικού για συμβόλαιο διάρκειας 1+1 ετών. Οι αποδοχές που πρότειναν οι πράσινοι ξεκινούσαν από τις 300.000€, ποσό που κάλυπτε σε πρώτο βαθμό τον 67χρονο τεχνικό, αν και ζητήθηκε να μπουν στο συμβόλαιο κι ορισμένα μπόνους θέσεων της ομάδας κι επίτευξης νικών. Από εκεί και πέρα, το “+1” ανάμεσα στις δύο πλευρές θα είναι εφικτό να ενεργοποιηθεί στη λήξη της εφετινής σεζόν με απόφαση του Παναθηναϊκού, αλλά και σε συνδυασμό με τα πεπραγμένα του Ρουμάνου τεχνικού στον πράσινο πάγκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments