Ελλάδα

Γώγος κορωνοϊός: «Τα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα καταγράφονται»

Γώγος κορωνοϊός: «Τα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα καταγράφονται»
Γώγος κορωνοϊός: Ανησυχητικά είναι τα νεότερα από την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας.

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει αναφορικά με τη νοσηλεία των ασθενών στις ΜΕΘ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας πως η “αύξηση των ημερών νοσηλείας στις ΜΕΘ ασθενών με κορωνοϊό σημαίνει αύξηση της πιθανότητας θανάτου. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ.Γώγος σημείωσε πως «το θέμα είναι ότι έχουμε αυξημένους θανάτους καθώς αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στις ΜΕΘ».

Παράλληλα, εξήγησε ότι το καλό σενάριο είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό εφόσον σταθεροποιούνται να βγαίνουν σε μια εβδομάδα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων. Από την άλλη δεν έχουμε τη μεγάλη αύξηση που φοβόμασταν ότι θα φτάσουμε στα 500 και πλέον κρούσματα και εκεί υπάρχει μια αισιοδοξία». Όπως, όμως, τόνισε «είμαστε σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τις κλιμματικές συνθήκες και θα θέλαμε καλύτερα νούμερα».

Αναφερόμενος στο μέτρο της «μάσκας παντού» ο καθηγητής είπε ότι «δεν μπορεί να άρει τα υπόλοιπα, όλα πρέπει να πηγαίνουν πακέτο». «Το πρόβλημα με αυτή τη νόσο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Αν κάποιος βήχει ή έχει άλλα συμπτώματα θα απομονωθεί. Αυτό το νόημα έχει η μάσκα» συμπλήρωσε. «Τα κρούσματα είναι παραπάνω στην πραγματικότητα από αυτά που καταγράφονται με τεστ. Με τα τεστ βλέπουμε τη δυναμική της επιδημίας» κατέληξε.

Στα 295 τα νέα κρούσματα:

Χθες ο ΕΟΔΥ ανέφερε 295 μολύνσεις στη χώρα και 7 νεκρούς, με την Αττική -για ακόμη μια φορά- να βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τους περισσότερους νοσούντες. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Ανακοινώνουμε 295 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

  • 3.315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 9.218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments